Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kaveri soitti aamulla ja kysyi mikäs sun numero oli" – Porvoolaisehdokas Hosiaisluomaa ei löytynyt vaaliluettelosta lainkaan

Porvoolainen valmentaja, muusikko ja aluevaaliehdokas Petri Hosiaisluoma (sd.) koki keskiviikkoaamuna epämiellyttävän yllätyksen.

– Kaveri soitti aamulla Näsin S-marketista. Hän oli ennakkoäänestämässä ja kysyi numeroani. Selvisi, ettei nimeäni ja numeroani löytynyt äänestyspaikan listasta lainkaan, Hosiaisluoma päivittelee.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosialidemokraattien ehdokaslistan numerot hyppäsivät 229:stä 231:een eli 230 oli jäänyt kokonaan välistä.

– Paskamainen moka suoraan sanoen. Vaikken pääsisi läpikään, niin kaikki äänet, jotka olisin tänään saanut, ovat jääneet puolueeltakin saamatta. Itselle tuli ensin mieleen, että olenko tehnyt jotain väärin, ettei minua ole hyväksytty ehdokkaaksi lainkaan, Hosiaisluoma pohtii.

Hosiaisluoma ei ole riitauttajatyyppiä. Hän on kokenut vääryyttä, muttei aio lähteä haastamaan aluevaalien toimeenpanon laillisuutta.

Itä-Uudenmaan aluevaalilautakunnan sihteeri Matti Latva-Pirilä pahoittelee syvästi tapahtunutta.

– Painotalossa on tällainen virhe sattunut. Uudet ehdokaslistojen yhdistelmät toimitetaan niin nopeasti kuntiin kuin se vain on mahdollista. Ovat juuri menossa painatukseen, Latva-Pirilä selvitti keskiviikkoiltapäivänä.

Latva-Pirilän mukaan vaalilautakuntia on kehotettu keskiviikkona puolilta päivin tekemään käsin korjaus ehdokaslistojen yhdistelmään.

– Asiasta (ehdokkaan nimen ja numeron puuttuminen listoilta) on oltu heti yhteydessä oikeusministeriöön ja toimittu heidän ohjeistuksensa mukaisesti.

Porvoon keskusvaalilautakunnan sihteeri Johanna Päivärinta kertoi keskiviikkona informoivansa ennakkoäänestyspaikkoja heti tästä virheestä.

Kello 14.30 aikaan ainakaan kauppakeskus Lundin ennakkoäänestyspaikan seinän luetteloihin ei ollut lisätty Hosiaisluoman nimeä ja numeroa.