Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Millaisen Espoon espoolaiset haluavat? – Espoo 20X0 antaa puheenvuoron asukkaille

Maailma muuttuu ja Espoo sen mukana. Meidän Espoo 20X0 on laaja tapahtumasarja, jossa asukkaat, päättäjät ja asiantuntijat miettivät Espoon tulevaisuutta yhdessä.

Kokonaisuuteen kuuluu 14 tammi–toukokuulle ajoittuvaa tapahtumaa.

Meidän Espoo 20X0 pohtii, millainen on tulevaisuuden kaupunki: Kenelle, miten ja millä ehdoilla Espoota rakennetaan ja miten maailman suuret muutokset heijastuvat kotikaupunkiin.

Yksi pohdittava kysymys on, miten lisätään asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia.

Teemailloissa muutoksiin paneudutaan eri näkökulmista. Tapiolan, Keski-Espoon, Matinkylän, Espoonlahden, Pohjois-Espoon, Kauklahden ja Leppävaaran asukkaat voivat keskusteluilloissa sanoa painavan sanansa kotikulmiensa tulevaisuudesta.

Lisäksi pidetään kaksi koko Espoota koskevaa keskustelua ja työpaja.

– Asukkaat ja poliitikot toivovat usein laaja-alaisempaa keskustelua siitä mihin, kuinka paljon ja minkälaista Espoota halutaan rakentaa tai toisaalta, mitä pitää säilyttää. On tärkeää pohtia yhdessä, miten kaupunki voi kasvaa kestävästi, erilaiset asukkaat ja alueiden ominaispiirteet huomioiden, Espoon kaupunkisuunnittelun johtaja Torsti Hokkanen kommentoi tiedotteessa.

Tapahtumasarja alkaa Muutoksen tuulet -teemaillalla 18. tammikuuta. Futuristi Elina Hiltunen selvittää, miten maailmanlaajuiset megatrendit vaikuttavat Espoossa. Tilaisuus järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä.

Helmikuun teemaillassa uppoudutaan asukaslähtöiseen kaupunkisuunnitteluun Marketta Kytän johdolla.

Maaliskuussa tarkastellaan luonnon ja ihmisen suhdetta Eeva Furmanin luotsaamana ja huhtikuussa kurkistetaan tulevaisuuden arkeen ja asumiseen Juha Kostiaisen johdattamana.

Meidän Espoo 20X0 keskusteluillat, joissa tulevaisuutta tarkastellaan suuralueittain, aloitetaan 1. helmikuuta puhumalla Tapiolan seudusta.

Meidän Espoo 20X0 -tapahtumakokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Espoon työväenopisto, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus sekä Espoon kestävän kehityksen osaamiskeskus.

Meidän Espoo 20X0 -tilaisuuksien antia hyödynnetään myöhemmin kaupungin kaavoituksessa, asukkaiden osallistumismahdollisuuksien parantamisessa sekä Espoon työväenopiston koulutustarjonnan kehittämisessä.