Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking XPRS:n tilalle ei tule korvaajaa – Tallinnan-laivat joukolla telakalle

Perinteisesti Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivät alukset käyvät telakointiohjelmansa mukaisissa huoltotoimenpiteissä aina vuoden alussa tammi–helmikuun aikana.

Ajankohta on valikoitunut joulun ja uudenvuoden jälkeisten alhaisten matkustajamäärien vuoksi.

Vuodesta ja remontointi- ja huoltotarpeesta riippuen laivat viettävät telakalla muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, mutta telakalla ei välttämättä käydä joka vuosi.

Helsinki–Tallinna-reitin aluksista telakalla on parhaillaan Tallinkin Megastar. Kyseessä on aluksen ensimmäinen telakointi sen jälkeen, kun se aloitti liikennöinnin tammikuussa 2017.

Megastarin ollessa pois liikenteestä Baltic Queen -alus tulee osittain korvaamaan sen lähtöjä. Megastar palaa liikenteeseen normaalin aikataulunsa mukaisesti 17.1.

Tallinkin Europa-alus puolestaan on ollut liikennöintitauolla tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Tauko johtuu pahentuneesta koronavirustilanteesta ja Suomen tiukentuneista matkustusrajoituksista sekä matalan sesongin kaudesta. Europan on määrä palata takaisin reitilleen 10.3.

Viking Linen Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivä Viking XPRS jää huoltotauolle 25.1. Tällä kertaa Viking Line ei tuo reitille korvaavaa alusta, toisin kuin oli tarkoitus.

Syynä on pahentuneen koronatilanteen aiheuttama laivamatkailun kysynnän väheneminen. Viking XPRS palaa liikenteeseen Tallinnassa 7.2.

Eckerö Linen Helsinki-Tallinnan reitillä liikennöivät alukset m/s Finlandia sekä Muugan satamaan liikennöivä rahtia ja automatkustajia kuljettava m/s Finbo Cargo liikennöivät koko alkuvuoden normaalisti.

Finbo Cargon edellinen telakkakäynti oli vuonna 2020 ja m/s Finlandia oli telakalla viimeksi tammikuussa 2021.