Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntoja yli puolessa espoolaisista hoivakodeista – neljä asukasta menehtynyt koronaan alkuvuonna

21 espoolaisessa hoivakodissa on todettu koronavirustartuntoja. Viidessätoista hoivakodissa koronavirustautiin on sairastunut sekä asukkaita että henkilökunnan jäseniä. Kuudessa hoivakodissa tartuntoja on vain henkilökunnan jäsenillä.

Koronaryppäät jylläävät neljässä hoivakodissa.

Hoivakoti Vuoripirtissä koronvirustartunta on todettu yhteensä 12 asukkaalla ja henkilökunnan jäsenellä, ja Hoivakoti Kaislassa 8 asukkaalla ja 9 henkilökunnan jäsenellä.

Palvelutalo Hopeakuussa koronavirustautiin on nyt sairastunut 22 asukasta ja 10 henkilökunnan jäsentä. Hoivakoti Vuokselassa sairastuneita asukkaita on 14 ja henkilökunnan jäseniä 5.

Espoon kaupunki tiedotti Hoivakoti Vuokselan ja Palvelutalo Hopeakuun tartunnoista ensimmäisen kerran 10. tammikuuta. Sen jälkeen Palvelutalo Hopeakuussa on todettu lisää tartuntoja.

Muissa hoivakodeissa tartuntoja on alle viidellä asukkaalla tai henkilökunnan jäsenellä.

Alkuvuoden aikana neljä hoivakotien asukasta on menehtynyt koronavirustautiin eri hoivakodeissa.

Hoivakodeissa altistuneita on asetettu karanteeniin. Sairastuneiden ja eristykseen asetettujen asukkaiden sekä karanteenin asetettujen asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Kaupunki suosittelee välttämään vierailuja hoivakoteihin, kunnes 10 vuorokauden seuranta-aika on kaikkien asukkaiden osalta ohi.

Espoossa tarjotaan tehostettua palveluasumista noin 1400 asiakkaalle, jotka eivät voi enää asua omassa kodissaan. Yksityisiä ja kaupungin ylläpitämiä hoivakoteja on Espoossa lähes 40.