Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

2.2.2022, 20.2.2022 ja 22.2.2022 – nämä erikoispäivät varattiin jo virastossa

Ajankohta: Helmikuun erikoiset päivämäärät voivat houkuttaa vaikka naimisiin.

Nyt siihen on taas tilaisuus. Nimittäin hauskan ja helposti muistettavan päivämäärän ikuistamiseen vaikkapa kihla- tai vihkisormuksiin. Kuluvan 2022-vuoden eteen tarjoutuu helmikuussa lisää kakkosia kolmena päivänä, eli 2.2., 20.2. ja 22.2.

Siviilivihkimistä mielivät ihmiset ovat havahtuneet asiaan pääkaupunkiseudulla.

Siviilivihkimisiä voi varata Digi- ja viestintäviraston (DDV) kautta, ja esimerkiksi Vantaalla ajat ovat jo jonkin aikaa olleet täyteen buukattuja. Peruutusaikoja voi virastosta kysellä.

Uudellamaalla DVV:n vihkimispaikkoja ovat myös Helsinki, Hyvinkää, Porvoo, Raasepori ja Lohja.

Vihkimiset ovat virka-aikaan virkapaikoissa maksuttomia. Niitä voi kuitenkin iltaisin ja viikonloppuisin tilata muuallekin, jolloin hinta on 250 euroa plus matkakulut.

Myös kirkoissa kyseisille päivämäärille on kysyntää.

Esimerkiksi Vantaan kirkkoihin on kakkosia viliseville päiville tehty kaksi vihkivarausta, toinen 20. päivän sunnuntaille Pyhän Laurin kirkkoon ja toinen 22. päivän tiistaille Tikkurilan kirkkoon.

– Kumpikin varaus on tullut jo useampi kuukausi sitten, Tikkurilan seurakunnan pappi Sanna Heikurinen tietää.

Vihkimistä tai avioliiton siunaamista lähiaikoina suunnitteleville olisi siis erityispäivämäärinä vielä tilaa. Helmikuun toisellekin päivälle vihkivaraus onnistuu, kunhan ottaa asiasta yhteyttä seuraavan puolentoista viikon sisään.

– Avioliiton esteiden tutkintaa on pyydettävä viimeistään seitsemän päivää ennen vihkimistä. Helmikuun toisen päivän kohdalla se tarkoittaa tammikuun 26. päivää, Heikurinen selvittää.

Heikurisen 14-vuotisen pappiskokemuksen aikana kertyneiden havaintojen mukaan erityispäivämäärät sinänsä eivät useinkaan ole merkittävin vihkialttarille vetävä tekijä.

– Ennemminkin vihkipäivä voi olla muuten merkityksellinen. Silloin on vaikkapa ensi kerran tavattu tai menty kihloihin, hän toteaa.

– Jos naimisiin menoa on jo paljon pohdittu, mutta päätöstä ei ole tehty, hauska päivämäärä toki saattaa vauhdittaa sitä.

– Viime vuosina on moninaistunut se tapa, miten ihmiset erilaisia perhejuhlia järjestävät, mutta kynnys mennä vaikkapa keskiviikkona puoleltapäivin naimisiin on edelleen aika korkea, Heikurinen muotoilee.