Espoon koulukuljetukset sekaisin tammikuun loppuun asti

Kuljetusten hallinnassa käytettävän järjestelmän ja palveluntuottajien samanaikainen vaihtuminen pisti Espoon koulukuljetukset ja vanhusten ryhmäkuljetukset sekaisin vuodenvaihteessa. Kuvituskuva. Arkisto / Jussi Lopperi
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoon kaupungin koulukuljetukset ja vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetukset ovat ongelmissa. Osa kyydeistä on tullut vääriin aikoihin ja osa jäänyt tulematta kokonaan.

Espoon kaupungilta toivotaan, että mikäli kuljetuksissa on merkittäviä puutteita tai virheitä, huoltajat tai omaiset kuljettaisivat lapsensa itse kouluun ja toimipisteisiin seuraavat kaksi viikkoa.

Mikäli tämä ei ole mahdollista, kaupunki pyrkii järjestämään korvaavan kuljetuksen siksi aikaa, että kuljetukset voidaan siirtää uusille palveluntuottajille.

Kuljetusyritysten kanssa on sovittu, että korjaukset huomioidaan kuljetuksissa pääsääntöisesti vasta 31. tammikuuta alkaen.

Tällä kaupunki pyrkii varmistamaan, etteivät muiden kuljetuksissa mukana olevien asiakkaiden kuljetukset vaarannu.

Logistiikkajohtaja Kari Sirviö kertoo, että kuljetushaasteita selittää neljä seikkaa.

Espoon kaupunki otti vuoden vaihteessa kuljetusten hallinnassa käyttöön uuden Timit-järjestelmän eikä tiedonsiirto sujunut ongelmitta. Tilannetta vaikeuttaa se, että taksiyrittäjien hoitamiin alueisiin tuli muutoksia.

Kuljetuksia hoitavat palveluntuottajat vaihtuivat vuodenvaihteessa. Kolme neljästä toimijasta on uusia.

Espoo kilpailutti kuljetukset ja vanhana toimijana jatkaa vain Javatrans Oy. Uusia ovat Taksi Helsinki Oy, Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy ja Vantaan Taksi Oy:n omistama Logi Point Oy.

Myös koulujen lukujärjestysmuutokset osuivat samaan hetkeen, ja lisäksi noin puolet kaupungin logistiikan henkilökunnasta on poissa tai sairaana, Sirviö kertoi tiistaina.

Ongelmien laajuus ei ollut vielä tiistaina täysin tiedossa, sillä kuljetustietojen puutteet tulevat tietoon reklamaatioiden kautta. Kuljetusten palveluneuvontanumero oli ruuhkautunut.

Tietojen oikeellisuutta tarkastellaan myös kouluilla.

Ongelmia on ollut myös vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksissa.

Puhelinruuhkan vuoksi kaupunki toivoo yhteydenottoa sähköpostitse: koulukuljetukset@espoo.fi (koululaiset ja varhaiskasvatus) tai henkilokuljetukset@espoo.fi (vammaiset ja vanhukset).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut