Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Öinen tunkeutuja herättänyt pelkoa Espoossa – jätti jälkensä 50 auton luo, vei maksukortteja ja avaimia sekä yritti päästä sisään useisiin koteihin

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo vanginneensa miehen, jonka epäillään yrittäneen tunkeutua useisiin autoihin ja koteihin Espoossa.

Poliisi kertoo saaneensa saman miehen kiinni itse teosta kahdesti tammikuun aikana. Molemmilla kerroilla poliisi yhytti miehen yöaikaan.

Jälkimmäisellä kerralla mies napattiin öiseltä parkkipaikalta 10. tammikuuta. Hänen hallussaan oli useista eri kohteista anastetuksi epäiltyä omaisuutta, kuten maksukortteja sekä avaimia.

Poliisi epäilee, että mies on anastanut tavarat lukitsematta jääneistä autoista.

− Miehen jalkineen jälkeä vastaava jalanjälki oli havaittavissa läheisillä pysäköintialueilla noin viidenkymmenen eri auton vierestä. Hän on myös tallentunut useisiin eri kiinteistöjen valvontakameratallenteisiin, ja tapaukset ovatkin herättäneet sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua ja pelkoa, kertoo rikoskomisario Ilmari Hallamaa poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan se on saanut viime aikoina ilmoituksia ja vihjetietoja tapauksista, joissa öiseen aikaan liikkunut mies on yrittänyt avata autojen ja asuntojen ovia.

Näitä rikoksia ja niiden yrityksiä on tapahtunut ainakin Viherlaaksossa, Lintuvaarassa, Westendissä sekä Laajalahdessa.

Poliisi kertoo esittäneensä miestä vangittavaksi rikollisen toiminnan jatkamisvaaran perusteella. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi hänet vangittavaksi torstaina 13. tammikuuta.

Poliisin mukaan mies odottaa rikosasioiden käsittelyä tutkintavankeudessa. Syyte rikosasioissa on määrä nostaa 28. helmikuuta mennessä. Poliisi tutkii tekoja varkauksina.

Poliisi muistuttaa, ettei autossa kannata säilyttää arvokasta tavaraa tai tärkeitä dokumentteja.

Tutkinnan yhteydessä on ilmennyt, että pitää avaimia ja maksukortteja pysäköidyssä autossa. Moni myös on unohtanut lukita autonsa ovet.

Lisäksi monessa autossa on ollut dokumentteja, joista auton omistajan kotiosoite selviää helposti, poliisi kertoo.

Auton rekisterinumeron perusteellakin omistajan kotiosoite on selvitettävissä.

− Pysäköidyssä autossa ei missään tapauksessa kannata säilyttää arvokasta omaisuutta, maksukortteja tai avaimia. Jos ne joutuvat vääriin käsiin, on niiden avulla mahdollista tehdä paljon harmia, Hallamaa muistuttaa tiedotteessa.