Uusi ilmiö nousi esiin koronan hoidossa Espoon sairaalassa

Espoon sairaalassa hoidettiin maanantaina 32 koronaviruspotilasta. Luku on pienentynyt kahdella viime viikosta. Husin sairaaloissa hoidettiin puolestaan 15 espoolaista koronapotilasta.

– Potilaista yhä useampi on tullut sairaalaan jonkun muun kuin koronan takia, mutta samalla heillä on todettu korona. Tämä on uusi ilmiö, sanoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Espoon sairaalassa toimii nyt kaksi osastoa koronapotilaille. 15 uutta koronapotilaspaikkaa on saatu perustettua siirtämällä terveydenhuollon henkilöstöä Espoon sairaalaan muualta.

Espoossa todettiin perjantaina 755, lauantaina 489 ja sunnuntaina 648 uutta laboratoriotestein varmistettua koronavirustartuntaa.

Koronan ilmaantuvuusluku on 2 838 kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Espoolaisista 12 vuotta täyttäneistä 84,7 on saanut kaksi ja 39 prosenttia kolme koronarokotetta.

Kolmannen koronarokotuksen voivat nyt Espoossa saada kaikki 18 vuotta täyttäneet. Yli 60-vuotiailla sekä riskiryhmiin kuuluvilla toisesta annoksesta tulee olla kulunut 3–4 kuukautta ja alle 60-vuotiailla vähintään 4 kuukautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut