Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Kehitysvammainen lapsi joutui tunniksi heitteille Espoossa – koulutaksi jätti lapsen yksin rapun eteen

Espoon kaupungin järjestämä koulukyyti jätti kehitysvammaisen 11-vuotiaan lapsen yksin pois koulutaksista viime perjantaina. Lapsi ei juossutkaan kotiin, vaan lähti omille teilleen yli tunniksi ennen kuin hänet löydettiin kodin läheltä, kertoi Ilta-Sanomat tiistaina.

Lapsen isä kertoo kuljettajan jättäneen pojan avonaisen rapun eteen, vaikka sääntö on ollut, että lapsi täytyy luovuttaa aina aikuiselle.

Isä kritisoi kuljetusten kilpailutuksia, koska yrittäjävaihdoksissa hukataan lapset, reitit ja hyväksi havaitut käytännöt.

Espoon kaupungin logistiikkajohtaja Kari Sirviö myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa, että ongelmia on tullut joka kerta, kun palveluntuottajat ovat vaihtuneet. Hänen mukaansa sopimuksissa on kuitenkin selkeästi sanottu, ettei lapsia saa jättää yksin.

Espoon kaupungin järjestämät koulukuljetukset ovat olleet alkuvuonna sekaisin. Osa kyydeistä on tullut vääriin aikoihin ja osa jäänyt tulematta kokonaan.

Länsiväylä uutisoi 15. tammikuuta koulukuljetusten ongelmien jatkuvan ainakin tammikuun loppuun.

Kaupunki on sopinut kuljetusyritysten kanssa, että korjaukset huomioidaan kuljetuksissa pääsääntöisesti vasta 31. tammikuuta alkaen.

Espoon kilpailutti koulukyytejä hoitavat taksiyritykset, ja kolme neljästä taksiyrityksestä vaihtui vuodenvaihteessa.

Kaupungin mukaan osa ongelmista johtuu kuljetusten hallinnassa käytettävän järjestelmän vaihtumisesta ja uuden järjestelmän välisistä tiedonsiirto-ongelmista.