Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erikoinen tilanne: Murske loppui Espoosta

Viime viikon lopulla alkaneet iljanteisen liukkaat kaljamakelit johtivat poikkeustilanteeseen Espoossa viikonloppuna, kun hiekoitusmurske pääsi loppumaan monesta rautakaupasta.

Espoolainen perheenäiti kertoo yrittäneensä etsiä sunnuntaina hiekoitusmursketta tai -sepeliä useista kaupoista mutta turhaan.

Laajalahdessa kotimaisen ketjun myymässä asiakasta tervehti naisen mukaan lappu, jossa kerrottiin sekä hiekoitusmurskeen että sepelin olevan lopussa.

Myös naisen miehelle myytiin ei-oota kolmen eri ketjun myymälässä ympäri Espoota sunnuntaina iltapäivällä.

Nainen kertoo yrittäneensä etsiä mursketta tai sepeliä myös eri ketjujen verkkokaupoista, mutta tulos oli heikko.

Erään kotimaisen ketjun verkkosivuston mukaan sen yhdessä Espoon myymälässä oli myynnissä vielä 15 säkkiä.

– No, eipä ollut, kommentoi nainen.

Länsiväylä teki soittokierroksen kolmen eri ketjun myymälöihin tiistaina.

Hiekan kova menekki vaikuttaa soittokierroksen perusteella olevan hiema arka asia ketjuille. Kahdesta ketjusta pyydettiin, ettei toimittaja siteeraisi myymälähenkilöstön kommentteja, vaan kysyisi asiaa ketjujen viestintäorganisaatioilta.

Puuilo-ketjun Laajalahden myymälästä asiaa suostuttiin kommentoimaan.

– Kyllä, tällä on hetkellä tarjolla, vastasi Puuilon myyjä Anssi Toppari puolen päivän maissa kysykseen, löytyykö myymälästä hiekoitussoraa.

Topparin mukaan hiekoitustuotteiden myynti lähti hurjaan kasvuun viime viikon perjantaina.

– Ihan älyttömästi sitä kysytään, keskimäärin joka toinen tai ehkä joka kolmas asiakas, Toppari kuvaili.

Kello 13.30 aikaan Laajalahden Puuilon hyllyyn kiinnitetty lappu kertoi jo, että hiekoitusmurske oli loppu. Karkeampaa sepeliä oli myymälässä tarjolla 20 kilon säkissä.

Tokmanni-ketjun viestintäpäällikkö Maarit Mikkonen sanoi puolestaan tiistaina iltapäivällä, että hiekoitustuotteiden kysyntä kasvoi jo viime vuoden loppupuolella liukkaiden kelien takia.

Tällä hetkellä kysyntä on tavanomaista kovempaa, ja myytävästä on ollut paikoittain pulaa.

– Tokmannilla on noi 200 myymälää, ja tilanne vaihtelee paikallisesti paljon. Tuotteita on tilattu lisää tälle viikolle ja ensi viikolle on tulossa uusi tilaus, Mikkonen sanoi.

Espoon Bauhaus-myymälästä kerrottiin puolestaa puolilta päivin, että hiekoitustuotteita olisi tarjolla. Lisäkysymykset ohjattiin yhtiöviestintään.

Hiekoitusmurskeen ja sepelin kysyntä jatkunee kovana, sillä lämpötilan ennustetaan nousevan jälleen plussan puolelle Espoossa ja lähialueilla keskiviikkona.

Sen jälkeen on luvassa pikkupakkasta ja ensi viikolla ajoittain myös nollakeliä.