Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkki: Rajoituksille jatkoa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun koronanyrkki suosittelee rajoitusten jatkamista. Liikuntatilat, kuntosalit, uimahallit, yleiset saunat ja muut nyt suljettuina olevat tilat pidettäisiin siten kiinni 8. helmikuuta saakka.

Rajoituksista päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Nykyiset rajoitukset ovat voimassa ensi viikon maanantaihin saakka.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 syntyneiden tai tätä nuorempien lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.

Lisäksi ryhmä toivoo, että erityisryhmien liikunnan mahdollistamiselle löydettäisi ratkaisu.

Koronanyrkki perustelee rajoitusten jatkamista sillä, että sairaalahoidon tarve kasvaa edelleen. Tällä hetkellä Hus-alueella sairaalahoidossa on yhteensä 347 koronapotilasta.

Tiedotteen mukaan kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa ja Husissa on jouduttu supistamaan kiireetöntä hoitoa niin erikoissairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossa koronapotilaiden hoidon turvaamiseksi. Perusterveydenhuollon kuormitus näkyy erikoissairaanhoidon ruuhkautumisena kun perusterveydenhuollon jatkohoitopaikat ovat täynnä.

Koko sote-palvelujen kuormitus on koronanyrkin mukaan korkeaa, koska kriittisimpiin toimintoihin on jouduttu siirtämään henkilöstöä laajalti muista palveluista. Sosiaali- ja terveydenhuollon voimavaroja on keskitetty erityisesti rokottamiseen, koronapotilaiden hoitoon sekä muuhun kiireelliseen ja välttämättömään hoitoon ja palveluihin.