Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteikkäät Marjon Hiihdot kisataan Leppävaarassa viikonloppuna – näin se vaikuttaa harrastajahiihtäjiin

Espoon Hiihtoseuran (EHS) perinteiset Marjon hiihdot kilpaillaan Leppävaarassa lauantaina ja sunnuntaina (22.–23.1.).

Kisajärjestelyiden takia Leppävaaran hiihtostadion, sprinttilatu sekä osa kuntolatua on suljettu muilta hiihtäjiltä lauantaina.

Sunnuntaina stadion, sprinttilatu ja kuntolatu on suljettu kokonaan.

– Yleisöä emme koronatilanteen takia voi ottaa olleenkaan. Lisäksi vain välttämättömimmät paikat on käytössä. Kahvio esimerkiksi on kiinni, sanoo kilpailun johtaja Matti Heikkilä EHS:stä.

Lauantaina harrastajahiihtäjien käytössä on kuntoladun loppuosa kiipeilypuistosta eteenpäin. Kisaohjelma päättyy lauantaina kello 18 mennessä, jonka jälkeen kaikille laduille pääsee normaalisti.

Sunnuntaina ladut aukeavat harrastajille kisaohjelman päättyessä noin kello 15, Heikkilä arvioi.

Koronatilanteen takia osallistujamäärä jäänee hieman tavallista pienemmäksi. Heikkilä arvioi, että molempina päivinä suorituspaikoilla nähdään parisataa hiihtäjää.

– Ilmoittautuminen jatkuu huomisiltaan asti. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on yli 300.

Kisojen osallistujaluettelossa on lahjakkaita junioreita.

Terävimpiin omiin nimiin kuuluu Otaniemessä asuva EHS:n Eero Iso-Tryykäri, jolla on plakkarissa useita SM-mitaleita. Viime keväänä klaukkalalaislähtöinen Iso-Tyykäri voitti SM-kultaa 23-vuotiaiden miesten sprintissä.