Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhelinkaupat äityivät Espoossa pahoinpitelyksi, jossa uhria "potkittiin kuin palloa" – nyt oikeus tuomitsi nuoret tekijät

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Tuomion sai myös 17-vuotias mies. Hän syyllistyi pahoinpitelyyn, törkeään kotirauhan rikkomiseen ja varkauteen nuorena henkilönä.

19-vuotias mies oli tuomittu aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa useista rikoksista, ja hän oli uudet rikokset tehdessään ehdonalaisessa vapaudessa. Nyt hänet tuomittiin yhteensä vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

17-vuotias mies tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomitut tekivät rikokset Espoossa 18.9.2020. He tunkeutuivat kolmen muun tekijän kanssa uhrin asuntoon, sumuttivat uhrin kasvoille pippurisumutetta ja löivät ja potkivat tätä.

Kun uhri pääsi pakenemaan ulos, pahoinpitely jatkui ulkona. Todistaja kuvaili, että uhria potkittiin kuin palloa.

Uhri sai ruhjeita eri puolille kehoa. Tekijät tuomittiin korvaamaan hänelle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 000 euroa ja kärsimyksestä 2 000 euroa.

17-vuotias mies sai tuomion myös varkaudesta, koska pahoinpitelyn jälkeen hän varasti uhrin asunnolta Playstation 4 -pelikonsolin.

Uhri kertoi oikeudelle, että hän oli tavannut baarin ulkopuolella kaksi miestä, jotka halusivat myydä matkapuhelimen.

Kolmikko oli mennyt uhrin asunnolle. Uhri oli pyytänyt miehiä lähtemään huomattuaan, että myytävä puhelin on rikki. Hän oli myös huomannut, että toinen miehistä yritti varastaa hänen puhelintaan.

Tilanne eteni käsirysyksi, mutta uhri sai miehet ulos. Noin kolme varttia myöhemmin he kuitenkin palasivat viiden miehen voimin ja aloittivat pahoinpitelyn.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä osapuolet voivat valittaa siitä.