Koronarokotuksissa jälleen selvä käänne Espoossa – potilastilanne sairaaloissa vakiintui

Korona: Rokotteen saa pian ilman ajanvarausta Espoon keskuksessa ja Omenassa. Kolme koronarokotetta on saanut 40,9 ja kaksi rokotetta jo 84,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä espoolaisista.

Vielä viikko sitten kaikki koronarokotusajat vietiin Espoossa käsistä. Enää kaikkiin tarjolle saatuihin aikoihin ei riitä rokotettavia.

Espoo pyrkii nopeuttamaan rokotusten etenemistä ilman ajanvarausta annettavilla rokotuksilla. Kaikkia koronarokotuksia on saatavilla ilman ajanvarausta Espoon keskuksen rokotuspisteellä 22. tammikuuta ja Ison Omenan rokotuspisteellä 24. tammikuuta alkaen. Espoon keskuksessa rokotetaan kaikkia, Isossa Omenassa 12 vuotta täyttäneitä rokotukseen oikeutettuja.

– Halusimme monipuolistaa rokotuspalvelua, että rokotuksen ottaminen olisi mahdollisimman helppoa, sanoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Rokotuksia annetaan edelleen myös ajanvarauksella.

– Nyt tuleville päiville ja viikoille on aikoja hyvin saatavilla niin lapsille kuin aikuisillekin. Kannustan hakeutumaan rokotuksiin.

Kolme koronarokotetta on saanut 40,9 ja kaksi rokotetta 84,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä espoolaisista.

Paanasen mukaan koronan aiheuttama sairaalakuormitus on tällä hetkellä paras mittari kuvaamaan koronaepidemian suuntaa. Espoon sairaalassa oli torstaina 30 koronapotilasta ja Husin sairaaloissa noin 15 espoolaista koronaan sairastunutta.

– Kokonaispotilasmäärä on säilynyt viikon ajan tasaisena Husissa ja meidän sairaalassa, Paananen kertoo.

– On kuitenkin ennenaikaista arvioida onko kyseessä vain potilasmäärien nousun hetkellinen tasaantuminen ja mennäänkö tästä vielä ylös päin. Toiveemme tietenkin on, ettei sairaalahoidon tarve enää kasvaisi vaan kääntyisi laskuun.

Myös koronan ilmaantuvuusluku on pysynyt viime päivät ennallaan. Ilmaantuvuusluku oli tiistaina 2 888 kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

– Oma kysymyksensä on, miten kauan tautihuippu kestää. Voisi ajatella, että omikronaallon huippu olisi terävämpi kuin aikaisempien aaltojen huiput.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut