Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalevauva virnuilee nyt espoolaisille hulvattomalla biisillä: Kyytiä saa keskiluokka, fitness ja länsimetro – "Ei Roomaakaan rakennettu päivässä"

Kaupunkibiiseistään tunnettu huumoriyhtye Kalevauva on julkaissut hulvattoman biisin Espoosta.

Perjantaina Youtubeen ladatulla kappaleella Kalevauvan Aapo Niininen ja Kimmo Numminen vinoilevat terävästi mutta lempeästi stereotyyppiselle espoolaisuudelle: huumoria tehdään muun muassa keskiluokkaisten espoolaisten laskettelumatkoista Keski-Eurooppaan, sivistyneestä viininjuonnista, lenkkeilystä, fitnessistä ja bisnespukeutumisesta.

– Beige tai musta bleiseri töissä. Salaatti tai keitto lounaana. Koti siisti ja vaalea. Viiniä viikollakin, jos hyvää ruokaa. Mutta kohtuudella niin että voi urheilla hyvin seuraavana päivänä.

– Juoksua harrastan ja niin harrastaa täällä joka toinen. Juoksen Rantaraitilla, ihanaa.... Kalevauva laulaa lenkkeillen samalla tutuissa merenrantamaisemissa.

Kappaleella vierailee lauluyhtye Club For Five, jonka jäsenten juuret ovat Espoossa.

Vierailijat pääsevät sanomaan sanansa Espoon länsimetrosta, jonka ensimmäisen vaiheen rakentaminen venyi pahasti ja budjetti ylitettiin reilusti.

– Still loving you Länsimetro. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Jos laittaa silmät kiinni voi kuvitella olevansa lomalla Tokiossa, Club For Five laulaa videolla ja laskeutuu metroasemalle.

Myös Espoon ja Vantaan perinteinen viha-rakkaus-suhde tulee hauskasti esille.

Niininen ja Numminen ovat molemmat Vantaan Vaskivuoren lukion kasvatteja. Uudella videolla heidät imaistaan Vantaan kaupungintalon pihalta ufoon ja kuljetetaan Espooseen.

Ufo on Haukilahden vesitornin yläosa, joka muuttuu lentäväksi lautaseksi.

Kalevauvan biisien sanoitukset on koottu Vauva-lehden keskustelufoorumilta tai muualta internetistä, jossa mielipiteet tuppaavat olemaan joko-tai ja sanan säilä heiluu puolesta tai vastaan.

Niinpä uudessa biisissäkin kuultaa myös läpi espoolaisten itsepuolustautuminen.

Biisin mukaan espoolaiset "ovat ja antavat muidenkin olla" eikä Espoossa edes "meuhkata vaalituloksesta".

Pieni kauneusvirhe espoolaisuudessa biisin mukaan on.

– Espoolainen on espoolainen. Eikä vaihtaisi sitä kuin korkeintaan kauniaislaisuuteen, kertosäkeessä lauletaan.