Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen Ari Nylund ihmettelee: Omaa terveysasemaa ei löydy numerovalinnasta – "On kuin haamukeskus"

Matinkadun terveysasemaa ei löydy Espoon terveysasemien puhelinpalvelun numerovalinnasta. Soukkalainen Ari Nylund törmäsi ongelmaan yrittäessää varata lääkärinaikaa.

Espoonlahden terveysasema on väistössä Matinkylässä. Nylundkin on saanut asiasta tiedotteen. Yhteyden saaminen Matinkadun terveysasemalle ei vain onnistunut.

– Miten saan yhteyden kyseiseen terveysasemaan, kun sitä ei ole numerovalikossa? Nylund kysyy.

Nylynd kertoo valinneensa numerovalinnasta useiden soittokokeilujen jälkeen Leppävaaran terveysaseman. Leppävaarasta soitettiin takaisin ja yhdistettiin Kivenlahden terveysasemalle. Myöhemmin Kivenlahdesta soitettiin ja luvattiin lähettää ajanvarauspyyntö Matinkylään.

– He antoivat myös hyvän neuvon. Kun haluat palveluita Matinkadun terveysasemalta niin valitse numerovalinnasta Kivenlahden terveysasema. Kivenlahdesta tulee vastasoitto ja he välittävät asian Matinkadun terveysasemalle, Nylund kertoo.

Hän ihmettelee, miten etenkin iäkkäät potilaat pärjäävät tällaisessa soitteluviidakossa.

– Matinkatua ei mainita missään. Se on kuin haamukeskus. Eivät ihmiset voi mitenkään tietää, että Matinkadun terveysasemalle halutessa tulee valita Kivenlahti. Tämäkö on sitä palvelua?

Puhelinvalikon päivittämisessä on tapahtunut kömmähdys, myöntää Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

– Valikkoon on tehty muutoksia, ja siitä on jäänyt vahingossa pois Espoonlahti, Paananen sanoo.

Paanasen mukaan valikkoon ei olla lisäämässä Matinkadun terveysasemaa.

Espoonlahden mainitsemisen valikossa uskotaan toimivan parhaiten, vaikka asema onkin väistössä Matinkadulla.

– Meille on syntynyt käsitys, että asia olisi näin parhaiten ymmärrettävissä. Kaikki tunnistavat asuinpaikkansa. Ajanvarauksessa sitten kerrotaan, että terveysasemapalvelut ovat tällä hetkellä Matinkylässä, Paananen kertoo.

– Virheen korjaus on aloitettu ja se pyritään saamaan toteutettua mahdollisimman nopeasti. Pahoittelen, että virhe on aiheuttanut sekaannusta.

Nylund kaipaisi muutoksia myös Espoon takaisinsoittokäytäntöihin.

Takaisinsoitto pirahtaa hänen mukaansa usein vain kaksi kertaa eikä lyhyeen soittoon ei ehdi vastaamaan, jos on esimerkiksi autossa tai vessakäynnillä

– On mahdotonta päivystää 24 tuntia vuorokaudessa odottaen takaisinsoittoa. Olisi kohtuullista soittaa pari kertaa uudestaan, jos asiakasta ei saada välittömästi puhelimeen.