Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudistettu Tapiolan kirkko avautuu seurakuntalaisille viikon päästä – Länsiväylä pääsi tutustumaan tiloihin jo etukäteen, kuvat näyttävät valtavan muutoksen

Remontti: Uudistukset ja ajan patina mahtuvat samojen seinien sisälle.

Tapiolan kirkkosalin jylhyys ja korkeus ovat ne elementit, jotka ovat aina tehneet suuren vaikutuksen kirkkoherra Päivi Linnoiseen.

– Se antaa tilaa ajatuksille, joita ihmisen sielussa on.

Äkkiä katsoen kirkkosalissa kaikki on ennallaan.

– Saimme palautetta kirkkosalin valaistuksesta ja akustiikasta. Remontissa valaistusta parannettiin tehokkaammilla lampuilla ja suuntaamalla valaisimia uudelleen, Linnoinen kertoo.

Salissa on myös uusi kaiutin ja tekniikkaa, jonka avulla alttariseinälle voidaan heijastaa kuvia ja sanoja.

Yksi penkkirivi edestä on siirretty kirkkosalin seinustalle. Näin pyörätuolia käyttävät pääsevät helpommin alttarin lähelle.

– Tapiolan kirkossa ei pääse pylvään taakse piiloon. Täällä surut ja ilot kohdataan yhdessä samalla penkkirivillä, Päivi Linnoinen sanoo.

Kirkkosalin jatkeena olevaa sadan hengen seurakuntasalia käytetään edelleen lisätilana isoissa konserteissa ja jouluna. Pylvässali on edelleen pylvässali.

Periaatteena on ollut, että ajan patina saa näkyä. Jos pylväässä on kolhu, se saa olla siinä.

Monitoimitila ja toiminnallisuus ovat sanoja, jotka toistuvat usein kirkon remontista puhuttaessa.

– Remonttia suunnitellessa lähtökohta oli se, että kiinteistö on yhteinen ja siellä on tilaa kaikenlaisille ihmisille, Päivi Linnoinen sanoo.

Kirkkoon on avattu uusi sisäänkäynti Hotelli Tapiola Gardenin puolelle. Siitä alkava raitti, hyvän Polku, johdattaa koko rakennuksen läpi kirkkosaliin kastemaljan luo.

Raitin varrelle tulee Valo-niminen kahvila, joka on kaikkien seurakuntalaisten kohtaamispaikka. Siellä juodaan kirkkokahvit ja siinä kahvittelevat kirkon tiloissa kokoontuvat ryhmät.

– Etsimme parhaillaan vapaaehtoisia kahvilaan, koska toiminta ei voi olla kaupallista. Tuotto menee järjestöille ja Kirkon ulkomaanavulle.

– Kahvilan toiminta hakee muotoaan. Ideoina on esitetty muun muassa aamupuuroa, kasvislounasta ja iltapäiväteetä, Linnoinen kertoo.

Kahvilan vieressä on seurakunnan työntekijöiden työtilat, monitoimitila sekin. Keskusteluja varten on tiloja, jotka on nimetty evankeliumien kirjoittajien mukaan.

Lapsille on Raitin varrella oma monitoimitila Ilo, nuorten oma tila on Toivo ja muun muassa sururyhmien kokoontumiseen tarkoitettu Kaipuu.

Tapiolan seurakunta on toiminut väistötiloissa kaksi vuotta.

– Tänäkin aikana maailma on muuttunut paljon eikä pelkästään koronan takia, mutta meidän sanomamme on armossa ja Jumalan rakkaudessa.

– Odotan, että entistä enemmän seurakuntalaisia poikkeaa ovesta sisään, sytyttää kynttilän ja hiljentyy hetken. Olemme miettineet, miten esimerkiksi tavoittaisimme millenniaalit eli nuoret aikuiset entistä paremmin.

– Houkuttelemme mukaan toimintaan mukaan myös eläkkeelle jääneitä, erilaisissa tehtävissä työskennelleitä ihmisiä aktiivisiksi toiminnan toteuttajiksi.

Odotettu päivä, jolloin seurakuntalaiset pääsevät uudistettuun kirkkoonsa, on sunnuntaina 30. tammikuuta. Koronarajoitusten takia kello 10 alkava messu striimataan seurakunnan Facebook-sivulle. Kello 15 ja 18 on lyhyet messut, joihin voidaan ottaa 30 osallistujaa. Tilaisuuksien välillä seurakuntalaisilla on mahdollisuus käydä ehtoollisella tai viettää hiljainen hetki kirkossa.

Päivän tarkka aikataulu on seurakunnan nettisivulla.

– Lasten ja nuorten toiminta pääsee alkamaan helmikuussa uudistetuissa tiloissa. Aikuisten toiminta alkaa, kun koronarajoitukset sallivat, Päivi Linnoinen sanoo.