Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmikymppinen nainen perusti ennennäkemättömän sometilin arvaamatta hurjaa lopputulosta – "Saan viikoittain kymmeniä kuvia"

Instagram: Koiria Alepan edessä esittelevällä Instagram-tiliä on seuraajia yli 27 000.

Instagramista voi löytää ryhmiä, joita ei ajatellut voivan olla olemassakaan.

Koirat Alepan edessä -ryhmä perustettiin Instagramiin vuosi sitten. Kuvissa koirat istuvat rauhallisina odottamassa omistajiaan kaupan ulkopuolella eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Seuraajia ryhmässä on jo yli 27 000.

– Puhelimessani oli jo usean vuoden ajan ollut samanniminen albumi, johon kuvasin lähikauppani edessä odottelevia koiria. Pari ystävääni tiesi harrastuksestani ja alkoi lähetellä minulle bongaamiaan koiria. Sitten päätin hetken mielijohteesta perustaa tilin, kertoo Helsingissä asuva, reilu kolmekymppinen nainen.

Alepa kauppaketjuna valikoitui tiliin mukaan sattumalta, koska se on naisen lähikauppa.

Nainen ei halua nimeään julki, mutta kertoo aina pitäneensä koirista, vaikka ei sellaista tällä hetkellä omistakaan. Äitinsä koiraa nainen kertoo käyvänsä säännöllisesti tervehtimässä.

Olen kiinnostunut kaupungista muutenkin.

– Olen kova koirafani. Ne kiinnostavat minua paljon ja kiinnitän niihin aina huomiota.

Olisitko uskonut, että ryhmä saa näin paljon seuraajia?

– En tietenkään tiliä perustaessani ajatellut, että siitä tulisi suosittu. Saan viikoittain kymmeniä kuvia. Huvittavaa on se, että saan kuvia paitsi Alepan edessä olevista koirista, niin ihan vaan koirista ylipäätänsä. Koiraihmisenä en pistä pahitteeksi.

– Hauska juttu on myös se, että tili on innoittanut joitain ihmisiä piirtämään kuvissa näkyviä koiria. Tällaisista löytyy esimerkkejä tilin art-osiosta. Minulle on lähetetty myös ihana rap-biisi, jossa puhutaan koirista Alepan edessä.

Miksi ihmiset ovat alkaneet seurata ryhmää?

– Luulen, että omistajaansa kaupan edessä odottava koira herättää tunteita.

Kaupan ulkopuolelle yksin jätetyt koirat ovat usein aiheena kritiikkiä herättävä. Nainen ei ota kantaa siihen, saako lemmikin jättää kaupan ulkopuolelle, mutta pitää hyvänä, että asiasta keskustellaan.

– Alussa tililläkin käytiin keskustelua, saako koiran jättää kaupan eteen. Moni oli sitä mieltä, että ei saa. Minusta on kiinnostavaa, että tällainen ilmiö on ylipäätään olemassa.

Kriittisistäkin näkökulmista huolimatta tili on säilynyt hengeltään hyvän mielen -ryhmänä. Uusia kuvia julkaistaan lähes päivittäin. Kuvat saavat satoja, jopa tuhansia tykkäyksiä. Kommentteja on harvakseltaan. Kommenteissa kritiikkiä on herättänyt muun muassa se, mikäli koirat on kuvattu esimerkiksi kaupan tuulikaapissa, ei edessä.

– En voi tykätä kyseisestä postauksesta tässä kuvassa on ilmiselvästi koirat_alepan_sisällä, kommentoi eräs.

Koirat eivät ole ainoa Instatilin perustaneen naisen kuvausten ja kiinnostuksen kohde.

– Olen kiinnostunut kaupungista muutenkin ja siitä, miten ihmiset siellä elävät. Puhelimessani on myös penkki-niminen albumi. Olen kuvannut vuodenajasta riippumatta samaa puistonpenkkiä, joka näkyy ikkunastani.

– Ensin ajattelin, että puisto on kauhean tylsä. Sitten huomasin, että siinä on penkki, joka on aivan älyttömän suosittu. Ihmiset sopivat siihen tapaamia. Sitten aloin itsekin tehdä niin ja sopia ystävieni kanssa, että nähdään ’penkillä’, nainen naurahtaa.