Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaalit 2022 | Kärkiviisikosta aluevaltuustoon nouseva Maria Guzenina: Vaalipäivän äänet ratkaisevat nyt paljon

– Kun äänestysprosentti on jäämässä matalaksi, iso merkitys on sillä, mitkä puolueet ovat saaneet äänestäjänsä liikkeelle, kommentoi espoolainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Maria Guzenina (sd.) vaalitulosta.

Kun äänistä on laskettu alle 50 prosenttia, kokoomus on ottamassa Länsi-Uudellamaalla ykköspaikan, toisena on SDP, kolmantena RKP ja neljäntenä vihreät.

Guzenina huomauttaa, että vaalipäivän äänillä on nyt paljon merkitystä.

–  On vaikea arvioida, minkä puolueiden kannattajat ovat vaalipäivänä liikkeellä. Itse olen saanut sellaista viestiä äänestyspaikoilta, että erityisesti eläkeläiset ja naiset ovat lähteneet äänestämään, hän sanoo.

Demareiden tulokseen Guzenina on tyytyväinen.

– Selkeä kakkospaikka on tulossa. Meillä oli hyvä ehdokasasettelu ja paljon vahvoja sote-osaajia ehdokkaina, hän arvioi.

Kokoomuksen voittoa hän pitää odotusten mukaisena.

– Kokoomus tekee ennakko-odotusten mukaista hyvää tulosta. Ison äänimäärän takana on vahva asema Espoossa. Vihreiden tilanne on mielenkiintoinen, Espoon kakkospuolue on saamassa aluevaltuustoon vain 8 paikkaa, Guzenina sanoo.

Lue myös:

Seuraa ääntenlaskentaa Länsiväylän tulospalvelussa