Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi heräsi äänestämään vasta vaalipäivänä – Riikka Purra ja Markus Myllyniemi ääniharavina

Kirkkonummella äänestäjät heräsivät uurnille sunnuntaina laimeasti sujuneen ennakkoäänestyksen jälkeen.

Lopullinen äänestysprosentti jäi niukasti alle 50:n ja oli 49,8 prosenttia.

Ennakkoon äänensä antoi 23 prosenttia Kirkkonummen äänioikeutetuista.

Loppukirin ansiosta Kirkkonummelta valittiin uuteen hyvinvointialueen valtuustoon kahdeksan edustajaa, kun ennakkoäänten perusteella läpi oli menossa vain yksi. Vaalin selvä voittaja oli kokoomus.

Eniten kirkkonummelaisista ehdokkaista keräsi ääniä odotetusti perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, jonka äänimäärä oli yli 3 040. Kirkkonummelta hän keräsi runsaat 900 ääntä.

Markus Myllyniemi (vihr.) oli äänimäärässä kakkonen kirkkonummelaisista ehdokkaista, mutta kotikunnassaan selkeästi ykkönen.

Myllyniemen kokonaisäänimäärä oli yli 1 703 ja niistä Kirkkonummelta tuli yli 1 500.

Muut Kirkkonummelta valitut ehdokkaat ovat kokoomuksen Anna Sahiluoma (800 ääntä), keskustan Marjut Frantsi-Lankia (768), kokoomuksen Timo Haapaniemi (719), RKP:n Anna Aintila (519), SDP:n Sini Felipe (592) ja kokoomuksen Heidi Castren (578).

Varasijoilla pääsivät korkeimmalle Kirkkonummelta Ulf Kjerin (r.) ja Ari Harinen (sd.).

Puolueista eniten ääniä Kirkkonummella sai kokoomus, 24,8 prosenttia. Viime kuntavaaliin verrattuna kokoomus nosti kannatustaan 4,5 prosenttia.

Seuraavina on RKP, 17,7 prosenttia, vihreät 15,8, SDP 12,1 ja perussuomalaiset 11,2 prosenttia annetuista äänistä.

Kirkkonummelaisten edustus ylittää suhteellisesti jonkin verran kunnan koon koko hyvinvointialueella.

Kirkkonummelaisilla on paikkoja uudessa valtuustossa noin 10 prosenttia ja äänioikeutettuja alueen väestöstä runsaat kahdeksan.

Espoolaiset ehdokkaat saivat valtuustoon 47 paikkaa. Kirkkonummi ja Lohja ylsivät molemmat 8 paikkaan. Vain Siuntio jäi ilman omaa edustusta aluevaltuustossa.