Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terveysasemalta ajan saadakseen tarvitaan Espoossa onnea – Näin kaupunki selittää: "Pyrimme välttämään lyömästä suurta määrää työtä lukkoon"

Espoon terveysasemien kiireettömät ajat ovat vähissä. Länsiväylän lukijat ovat kertoneet epäonnistuneensa varaamaan aikaa, vaikka olisivat yrittäneet monen viikon ajan. Esimerkiksi Länsiväylän Lukijan areenalle kirjoittaneen Jukka Hacklinin mielestä Espoon terveysasemien ajanvaraussysteemi on järjenvastainen ja potilasturvallisuutta vaarantava (LV 12.2.2022).

Terveysasemien aikoja avataan tällä hetkellä vähemmän kuin aiemmin, vahvistaa Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Tällä pyritään siihen, että aikoja riittäisi kiireellisille ja puolikiireellisille potilaille.

– Pyrimme välttämään lyömästä suurta määrää työtä lukkoon. Näin meillä on mahdollisuus reagoida, jos tilanne muuttuu.

Käytännöllä haetaan joustoa myös mahdollisiin henkilöstönsiirtoihin.

Tällä hetkellä osa terveysasemien ja terveydenhoidon henkilökunnasta on siirretty Espoon sairaalaan koronapotilaita hoitamaan.

– Emme ole täyttäneet koko kevättä kiireettömillä ajoilla, vaan pyrimme varmistamaan sen, että henkilöstö riittää kriittisiin toimintoihin, Paananen sanoo.

Espoon sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstötilanne on haastava.

Kaupunki ei saa täytettyä kaikkia suunniteltuja työvuoroja henkilöstösiirtojen, työvoimavajeen ja sairastumisten takia.

– Tilannetta hankaloittaa se, että osa henkilöstöstäkin on sairastunut koronaan ja poissaoloja ja karanteeneja on ollut paljon, Paananen kertoo.

– Emme pysty nyt antamaan aikoja kaikille kiireettömille potilaille. Tilanne oli parempi ennen pandemiaa ja on ollut parempi pandemian aikanakin.