Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokalähettien laiton pysäköinti puhuttaa – nyt tuli poliisilta selväsanainen linjaus

Länsi-Uudenmaan poliisi lupaa lisätä valvontaa, jotta lain vastainen ajelu ja pysäköinti jalkakäytävillä ja torialueilla vähenisi.

Poliisi kertoo saaneensa asiasta viime aikoina paljon valvontapyyntöjä kansalaisilta. Monet pyynnöt koskevat ruokalähettejä.

Länsiväylä kertoi viime lauantaina (LV 22.–23.1.), että ruokalähettien pysäköinti kiristää asukkaiden hermoja Leppävaaranraitilla. Raitti on merkitty kävelykaduksi, mutta asukkaiden mukaan ruokalähetit käyttävät sitä jatkuvasti läpiajoon ja pysäköidäkseen ravintoloiden edessä.

Nimettöminä Länsiväylälle puhuneet asukkaat kertoivat, että väärinpysäköinnistä huomauttaminen johtaa helposti riitatilanteisiin. Leppävaaranraitilla asuvan nuoren naisen mukaan lähetit ovat oppineet luottamaan siihen, että poliisin voimat eivät riitä pysäköinnin valvontaan.

Lue myös: "Wolt-kuljettaja sylki kasvoille" – Ruokalähettien ajelu espoolaisella kävelykadulla kiristää asukkaiden hermoja

Poliisi muistuttaa, että jalkakäytävällä ajaminen henkilöautoilla on kielletty.

Kuorman purkaminen ja lastaaminen jalkakäytävällä on poikkeustapauksissa sallittu.

– Mutta tätä ei kuitenkaan voi soveltaa ruokakuljetuksiin, poliisi linjasi Twitterissä maanantaina.