Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen kolmen lapsen äiti Kirsi löysi ratkaisun pulmaan, joka pohdituttaa perheissä joka ikinen kesä – "Lapset tykkäsivät"

Onko teidänkin perheessä mietitty, minne muksut voivat mennä, kun koulujen kesälomat taas alkavat ja vanhempien lomat ajoittuvat loppukesään.

Espoolainen kolmen lapsen äiti Kirsi Nummi kertoo, että heidän perheelle ratkaisu löytyi viime kesänsä Espoon seurakuntien kesäkerhoista.

– Lapset osallistuivat Leppävaaran seurakunnan kesäkerhoon. Siitä oli etätyöaikana iso apu. Kotona oli työrauha, kun lapset eivät pyörineet jaloissa. Lapsilla taas oli tekemistä ja turvallinen paikka, jossa viettää arkipäiviä, Nummi sanoo Espoon seurakuntien tiedotteessa.

Nummen perhe ei ole vielä ehtinyt miettiä tulevan kesän lomajärjestelyjä, mutta kesäkerhot- ja leirit ovat äidin mukaan edelleen hyvä vaihtoehto.

– Kyllä seurakunnan kesäkerhot helpottavat pitkää kesälomaa, kun on alkukesään tarjolla lapsille jotain järkevää tekemistä. Lapset myös tykkäsivät toiminnasta. Kerhoon sai kävellä itse ja siellä tehtiin monenlaisia retkiä lähikoulujen pihoille ja leikkipuistoihin, Kirsi Nummi kuvailee tiedotteessa.

Kesäkerhojen ansiosta vanhemmat pystyivät säästämään omia lomapäiviään koko perheen yhteiseen lomailuun.

Espoon seurakunnat järjestävät kesällä 2022 tusinan verran kesäkerhoja eri puolilla Espoota. Näiden lisäksi lapsille on tarjolla kesäleirejä Espoon seurakuntien leirikeskuksissa kuten Espoon Velskolassa ja Kirkkonummen Hvittorpissa.

Kesäkerhot ja -leirit ovat avoinna myös lapsille, joiden vanhemmat käyvät lähitöissä, ovat lomautettuja tai työttömiä.

Kaikkiin kerho- ja leirimaksuihin voi hakea maksuvapautusta taloudellisista syistä.

Haku kesätoimintaan on auki 1.–28. helmikuuta.

Ilmoittautua voi tämän sivun kautta.