Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoilija eksyi Espoossa vähissä varusteissa: Pimeä laskeutui, akku oli loppumassa – viimeinen oljenkorsi toi pelastajat paikalle

Riittämättömin varustein liikkeellä ollut ulkoilija pelastettiin eksyksistä tiistai-iltana Espoon Nuuksiossa.

Pelastustoiminnan johtaja Peik Joutsen kertoo, että ulkoilija paikannettiin Haukkalammen länsipuolelle hänen soitettua hätänumeroon.

Hänet löydettiin maastosta poliisikoiran avulla ja kuljetettiin mönkijällä Nuuksion pysäköintialueelle ensihoidon tarkistettavaksi.

Tapauksesta selvittiin lopulta ilman henkilövahinkoja.

Joutsen muistuttaa, että digilaitteet eivät ole riittävä varustus luontoretkelle etenkään kylmän sään aikaan.

Tiistaina kadoksiin joutunut ulkoilija oli Joutsenen mukaan eksynyt reitiltään, ja ilta alkoi pimetä. Lämpotila oli laskemassa. Hänellä oli kännykässään karttasovellus, mutta puhelimen akku oli loppumassa.

Ulkoilijan pelasti soitto 112:een, minkä jälkeen paikalle hälytettiin useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä sekä mönkijä ja ambulanssi. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 19.30 jälkeen.

– Syksyllä ja talvella pitäisi päiväretkelläkin varautua pimeässä liikkumiseen esimerkiksi otsalampulla. Karttasovellusten käyttöön on syytä perehtyä hyvissä olosuhteissa ja kännykälle kannattaa pitää varsinkin kylmänä aikana varavirtalähdettä mukana, Peik Joutsen muistuttaa Länsi-Uusimaan pelastuslaitoksen tiedotteessa.

– Kompassi ja paperikartta toimivat aina ja niiden avulla usein selviää lähimmälle tielle tai vesistön äärelle, jossa orientoituminen on helpompaa kuin umpimetsässä.