Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kätki reppuunsa 20 pullon olutpaketin Kauniaisten S-marketissa ja pisti kiinniottotilanteessa myymäläpäällikköä veitsellä polveen – tuomio 2 vuotta ja 8 kuukautta ehdotonta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Kauniaisissa viime keväänä S-marketin ryöstäneelle miehelle kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Tuomio langetettiin törkeästä ryöstöstä.

Keittiöveitsellä aseistautunut mies anasti kaupasta 20 pullon olutpakkauksen. Ryöstön yhteydessä hän löi marketin vuoropäällikkönä työskennellyttä miestä veitsellä polveen aiheuttaen noin 1,5 sentin kokoisen ja 0,5 senttiä syvän haavan.

Lyönti tapahtui kaupan pihalla myymäläpäällikön yritettyä pysäyttää miestä pakenemasta.

Ryöstö tapahtui huhtikuussa 2021. Myymäläpäällikön mukaan hän oli pannut merkille, kuinka kauppaan saapunut mies laittoi olutpakkauksen reppuunsa ja jatkoi sitten ostosten tekoa.

Kassalla mies maksoi keräämänsä ostokset. Kun myymäläpäällikkö vaati miestä palauttamaan repussa olleet oluet, pakeni tämä kaupasta.

Myymäläpäällikkö sai miehen kiinni kaupan ulkopuolella, jossa mies uhkasi lyödä myymäläpäällikköä, jos tämä ei päästä irti.

Myymäläpäällikkö kertoi ajatelleensa, että mies uhkaa lyödä kädellä, kunnes tunsi kipua polvessaan.

Myymäläpäällikön mukaan hänelle aiheutui haavasta kipua parin viikon ajan. Tapahtumat vaikuttivat myös hänen nukkumiseensa.

Mies myönsi syyllisyytensä ryöstöön, mutta kiisti, että teko olisi ollut törkeä. Miehen mukaan teräaseen käyttö oli vähäistä ja anastetun omaisuuden määrä pieni. Lääkärinlausunnon mukaan myymäläpäällikön polveen tullut vamma oli pinnallinen, eikä polvinivelen toiminnalle todennäköisesti koitunut haittaa.

Oikeus katsoi, että törkeän ryöstön tunnusmerkit täyttyivät. Rangaistuksen pituutta mitatessaan oikeus otti huomioon kaksi korkeimman oikeuden aiempaa tuomiota törkeiksi katsotuista ryöstöistä.

Mies määrättiin maksamaan myymäläpäällikölle 2 000 euron kipukorvaukset.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.