Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisten rokotusinto notkahti – kolmas rokote puuttuu vielä 78 000:lta

Korona: "Innostus rokotteenottoon on laskenut."

Koronarokotteiden kysyntä on hidastunut. Espoossa oli torstaina jäljellä 6 600 vapaata rokotusaikaa loppuviikolle.

Kolmas rokote puuttuu noin 78 000 täysi-ikäiseltä espoolaiselta, jotka ovat ottaneet aiemmat kaksi rokotetta.

THL suosittaa kolmen rokotteen suojaa 18 vuotta täyttäneille. Tätä nuoremmat perusterveet rokotetaan kahdesti.

– Innostus (rokotteenottoon) on laskenut, luonnehtii Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

– Perusterveet nuoret aikuiset saattavat miettiä, että onko kolmannesta rokotuksesta itselle hyötyä, kun tiedetään, että tauti saattaa tarttua rokotuksesta huolimatta.

Espoon walk in -rokotuspisteetkään eivät saaneet massoja liikkeelle. Espoo alkoi rokottaa Isossa Omenassa, Espoon keskuksessa ja Lintuvaarassa ilman ajanvarausta, jotta rokotteen ottaminen helpottuisi.

Pisteillä on käynyt päivittäin yhteensä 100–150 rokotteenottajaa.

– Kannustaisin kaikkia kolmannen rokotteen ottamiseen, sillä se pidentää suojaa ja pienentää todennäköisyyttä, että sairastuu itse tai levittää virusta, Paananen muistuttaa.

Nuorimmasta rokotettavien ikäryhmästä ensimmäisen rokotteen on saanut noin neljännes. Espoossa on vajaat 30 000 iältään 5–11 -vuotiasta lasta. Heistä vajaat 8 000 on saanut ensimmäisen rokotteen.

Nuorimpien toinen rokotuskierros on alkamassa kahden viikon päästä.

Espoon sairaalassa hoidettiin torstaina 19 koronapotilasta ja Husin sairaaloissa oli hoidettavana 16 espoolaista koronapotilasta.

– Espoon sairaalan potilasmäärä on hieman vähentynyt maanantaista, Paananen iloitsee.

– Tilanne on kokonaisuutena valoisampi kuin aiemmin. Meillä on ollut rokote reilun vuoden. Isossa kuvassa rokotteita on saatu annettua paljon ja immuniteettiä on tullut myös sairastumisten muodossa. Toivottavasti voimme lähitulevaisuudessa purkaa rajoituksia voimakkaammin ja päästä palaamaan normaaliin.