Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silja Europa pysyy pois liikenteestä

Koronatilanne näkyy edelleen Tallinnan laivaliikenteessä. Vaikka kaikkien laivayhtiöiden alukset liikennöivät lähes normaalien aikataulujen mukaan, eivät laivojen matkustajamäärät ole entisellään.

Tämän takia Tallink on päättänyt jatkaa Silja Europan liikennöintitaukoa maaliskuun loppuun asti. Alun perin aluksen oli tarkoitus palata Helsinki–Tallinna-reitille helmikuussa talvilomien ajaksi ja maaliskuussa jälleen säännölliseen liikenteeseen.

Silja Europalle on päätetty suorittaa aikaistettu kuivatelakointi ja tehdä muita huoltotoimenpiteitä, joten alus palaa liikenteeseen vasta 1.4.

– Pyrimme tekemään kaikki mahdolliset huollot ja telakoinnit laivoille nyt, kun matkustajia on vielä verrattain vähän johtuen matalan sesongin kaudesta ja koronaviruksen omikronaallosta. Haluamme pitää laivamme parhaassa mahdollisessa kunnossa, jotta voimme liikennöidä ilman telakointi- tai huoltotaukoja sitten kun matkustus alkaa kunnolla elpyä ja matkustajamäärät alkavat kasvaa, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kommentoi asiaa.

Liikennöintitauon aikana Silja Europalle tehdään teknisiä huoltotöitä sekä alun perin vuodelle 2023 suunniteltu tekninen kuivatelakointi. Telakointia aikaistetaan, jotta kaikki tarvittavat huoltotoimenpiteet saadaan tehtyä kerralla, eikä laivaa tarvitse telakoinnin takia ottaa pois liikenteestä ensi vuonna.

Silja Europalle helmi–maaliskuulle suunniteltu viihde ja tähtiartistien esiintymiset siirretään uusiin ajankohtiin.

Myös Tallinkin Baltic Queen -alus on lähtenyt Turun korjaustelakalle Naantaliin. Tallinna–Tukholma-reitillä liikennöivät alus on telakalla 9.2. saakka.

Tällä hetkellä Tallink ei liikennöi millään laivalla Tallinna–Tukholma-reittiä. Baltic Queenin on tarkoitus palata reitilleen Tallinnasta 18.2. Laiva liikennöi reitillä joka toinen päivä Tallinnasta ja joka toinen päivä Tukholmasta.