Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahta eri koulua uhattiin – epäilty jäi kiinni, vaikka kuvitteli toimivansa ovelasti

Länsi-Uudenmaan poliisi sai 23. tammikuuta tiedon kahteen eri kouluun kohdistetusta koulu-uhkauksesta. Poliisi on selvittänyt asiaa, eikä kumpaankaan kouluun kohdistunut todellista vaaraa.

Poliisi on tutkinnassa selvittänyt viestien lähettäjän henkilöllisyyden.

− Poliisi haluaa muistuttaa, että anonyymienkin viestisovellusten kautta tehdyt uhkaukset on mahdollista selvittää, ja uhkauksen esittänyt henkilö todella voidaan saattaa vastuuseen teosta, vanhempi konstaapeli Jani Borenius painottaa.

Uhkausten kohdalla tekijä voi syyllistyä esimerkiksi laittomaan uhkaukseen tai perättömään vaarailmoitukseen. Rikosvastuun lisäksi tekijä voi joutua myös vahingonkorvausvastuuseen.

Ennalta estävässä toiminnassa työskentelevä Borenius kertoo, että viranomaiset ottavat kouluihin kohdistuvat uhkaukset aina vakavasti.

Ne myös sitovat poliisin resursseja selvittelyn aikana.

Usein poliisi tapaa uhkauksen selvittämisen yhteydessä koulun henkilökuntaa ja oppilaita. Niissä tapauksissa, joissa uhkauksen tekijä on alaikäinen, poliisi keskustelee myös nuoren vanhempien kanssa.

− Osa uhkausten tekijöistä ei ymmärrä, että vitsiksikin tarkoitettu uhkaus luo helposti turvattomuuden tunnetta niin koulun oppilaissa kuin siellä työskentelevissä aikuisissa, Borenius sanoo.

Edit 1.2. klo 10.44: Korjattu otsikkoa. Koulu-uhkaukset kohdistuivat Länsi-Uudemaan poliisin alueella oleviin kouluihin. Poistettu otsikosta viittaus Espooseen.