Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Legendaarinen Viru tarjoaa huippuedullista yöpymistä Tallinnassa – juhlii 50-vuotista olemassaoloaan

Toukokuun 5. päivä vuonna 1972 avasi ovensa Tallinnassa Neuvosto-Virossa vierailevien ulkomaalaisten käyttöön suunniteltu Viru-hotelli. Suomalaisvoimin rakennettu hotelli oli avautuessaan Tallinnan ensimmäinen pilvenpiirtäjä ja edelleen sillä on paikkansa kaupungin siluetissa, jonka laivalla Tallinnaan saapuva matkailija kohtaa.

Alkuvuonna 2022 Viru-hotellin uutuuttaan kiiltävässä aulassa on arkipäivänä hiljaista. Jo kolmatta vuotta matkailualaa kurittava korona on hiljentänyt Tallinnan kadut ja hotellit.

Moni hotelli on käyttänyt hiljaiset kuukaudet remontointiin, niin myös Viru. Hotellissa on aulatilojen ja aulabaarin lisäksi uudistettu muun muassa yksityissaunat, toisen kerroksen kauneussalonki ja Viru-keskuksen puolelle avautuva uusi Saku-pubi.

– Vielä ennen kesää on tarkoitus uudistaa Tammsaaren puistoon avautuva terassialue, mutta sen osalta kaikki riippuu siitä, kuinka markkina kehittyy ja matkailijat palaavat Tallinnaan. Myös 23. kerroksessa oleva terassibaari uudistuu, Viru-hotellin johtaja Sari Sopanen kertoo.

Vaikka korona heittää vielä kapuloita matkailualan rattaisiin, eikä kukaan uskalla ennustaa, minkälainen on tulossa matkailukesästä 2022, päätettiin Viru-hotellissa kuitenkin viettää 50-vuotisjuhlavuotta kaikin mahdollisin tavoin.

Niinpä hotellissa voi siemailla virolaisen pienpanimo Jaanihanson samppanjamenetelmällä valmistamaa Viru 50 -kuohuviiniä tai raparperisiideriä. Tuotteita voi hotellista ostaa myös mukaan ja lisäksi niitä on saatavilla Viron Prismoista.

– Myös huhtikuun loppuun asti Merineitsi-ravintolassa esitettävän kabareen teemana on Viru-hotellin 50-vuotias historia. Esitykseen on koottu kabareen kautta aikain suosituimmat numerot. Uusi kabaree-esitys aloittaa ensi syksynä ja siihen lippuja aletaan myydä elokuussa, Sari Sopanen kertoo.

Matkailijoille tarjotaan juhlavuoden kunniaksi edullista majoitusta. Koko vuoden ajan osassa hotellin standard-huoneista voi yöpyä vain 50 eurolla per yö. Juhlahintaisia huoneita on saatavana rajoitetusti.

Lisäksi hotellin aulassa on esillä pieni näyttely Virun historiasta. Esillä on myös vaikuttava kuvakavalkadi hotellissa 50 vuoden aikana yöpyneistä julkkiksista, kuten näyttelijä Elizabeth Taylorista ja laulaja Alla Pugatsovasta.

– Hotellin varsinainen syntymäpäivä on 5. toukokuuta ja silloin juhlimme pyöreitä vuosia useamman päivän peräkkäin. Luvassa on monenlaista open house -tyylistä ohjelmaa, joka esittelee sekä matkailijoille että paikallisille asukkaille Virun toimintaa ja historiaa, Sopanen lupaa.

Myös suosittu KGB-museo hotellin 23. kerroksessa osallistuu juhlavuoden viettoon järjestämällä aulatiloissaan pop up -näyttelyitä vuonna 1972 Virossa vietetyistä merkkipäivistä. Niistä monien aiheet voivat tänä päivänä kuulostaa vähintäänkin oudoilta.

Kun Viru-hotelli vuonna 2007 täytti 35 vuotta. Toimittaja Sakari Nupponen kirjasi hotellin siihenastisen tarinan yksiin kansiin kirjassaan Aikamatka hotelli Viruun. Suomen kirjakaupoista kirjan painos on jo loppunut, mutta Viru-hotellin vastaanotosta ja KGB-museokierroksen yhteydessä kirjaa voi vielä ostaa.

– Tämän juhlavuoden kunniaksi tekeillä on kymmenen artikkelin sarja, jotka jatkavat hotellin tarinaa viimeisten vuosikymmenten osalta. On tärkeää tallentaa tarinoita myös uusilta vuosikymmeniltä, Sopanen muistuttaa.

Virun juhlavuodesta kertoi ensin Tallinna24.