Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuuksiossa tempaistaan: Tavoitteena sytyttää jopa tuhat jäälyhtyä, lauantaina tarjolla runsaasti ohjelmaa

Sadat jäälyhdyt valaisevat talvista metsää Lux Nuuksio -tapahtumassa perjantaista 4. helmikuuta alkaen.

Taustalla on 15 Nuuksiossa toimivaa yritystä, ja jäälyhtyjä tekemään kutsutaan kaikki järviylängön alueen yrittäjät, yhdistykset ja asukkaat.

Idea jäälyhtytapahtumasta syntyi viime vuonna Hawkhillin mökkikylässä, jossa järjestettiin Lux Hawkhill -tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma laajenee koko järviylängön alueelle.

– Viime ajat ovat olleet pimeitä matkailu- ja ravintola-alalle. Halusimme ilahduttaa sekä yrittäjiä että alueen asukkaita. Olisi makeata, jos saisimme vaikka tuhat lyhtyä. Yritän pitää niistä kirjaa, kertoo tapahtumaa koordinoiva Annu Huotari Hawkhillilltä.

Jäälyhtyjä sytytetään koko Nuuksion järviylängön alueella 4.–13. helmikuuta välisenä aikana. Jokainen taho saa olla mukana itselle sopivan ajan tai koko tapahtuman.

Jäälyhtyjen lisäksi yritykset ja muut toimijat järjestävät erilaisia tapahtumia.

Lauantaina 5. helmikuuta, jolloin vietetään Nuuksio-päivää, luontokeskus Haltia on avoinna iltayhdeksään saakka ja Aarnitulen tulipaikalle johtaa jäälyhdyin valaistu elämyspolku.

Tapahtuma on osa Haltian avoimet ovet -tapahtumasarjaa. Joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina Haltian palvelut ovat avoinna kello 21 saakka ja näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy kello 17–21.

Haltiassa pääsee myös tutustumaan pimeään metsään oppaan johdolla kello 18–20 järjestettävällä retkellä. Noin kahden kilometrin matkalla käydään tulipaikalla ja nautitaan kuumaa glögiä ja suolapalaa. Mukaan kannattaa sopivien varusteiden lisäksi ottaa otsalamppu ja istuinalusta. Ilmoittautuminen luontokeskuksen verkkosivuilla.

Nuuksion koululla (Heinästie 19) lasten tekemät jäälyhdyt valaisevat iltaa lauantaina 5. helmikuuta kello 17–19. Koululla on myös talvinen rastirata sekä keppihevosrata. Puffetissa on myynnissä leivonnaisia.

Auringonlaskujoogaan pääsee tutustumaan 5. helmikuuta kello 16 alkavalla retkellä. Kaikille avoimen ja sopivan, maksuttoman retken järjestään Miki's yoga. Noin tunnin kestävälle retkelle lähdetään Haltia Lake Lodgelta (Solvallanrinne 2). Ilmoittautuminen Lux Nuuksio - Auringonlaskujooga Facebook-sivuilla.

Nuuksion Poropuistossa jäälyhdyt syttyvät lauantaina ja sunnuntaina 5.–6. helmikuuta kello 12–15. Poropuistoon on pääsymaksu, liput voi ostaa paikan päältä tai etukäteen verkkokaupasta.

Yli-Takkulan tilaan (Takkulantie 11) voi tutustua lauantaina 5. helmikuuta kello 14–18, jolloin tilalla sytytetään jäälyhdyt. Suuressa kodassa palaa tuli ja tarjolla on kuumaa juotavaa. Grillattavaksi voi tuoda omat makkarat.

Tapahtumia on myös Vihdin puolella. Esimerkiksi Otalammen koululla rakennetaan jäälinnan perustuksia sunnuntaina 6. helmikuuta.

Tarkemmat tiedot ja lisää tapahtumia Visit Espoon sivuilta.