Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

54,2 prosenttia espoolaisista kuuluu kirkkoon – yhdessä seurakunnassa osuus on jo alle puolet

Espoon seurakuntien jäsenmäärä laski vajaalla 1 800 hengellä viime vuonna. Vuoden aikana kirkosta erosi lähes 2 800 ja liittyi liki 1 200 ihmistä.

Espoolaisista 54,2 prosenttia kuuluu kirkkoon. Espoon suomen- ja ruotsinkielisestä väestöstä kirkkoon kuulumisprosentti on 67,8.

Vähiten kirkkoon kuuluvia löytyy Leppävaaran seurakunnasta, jossa kirkkoon kuuluvien osuus on pudonnut alle puoleen (46,7 prosenttia).

Suomenkielisistä seurakunnista eniten kirkkoon kuuluvia on Tapiolassa, 57,4 prosenttia.

Tapiolan seurakunta oli myös ainoa seurakunta, joka onnistui kasvattamaan jäsenmääräänsä hienoisesti viime vuonna.

Espoon ruotsinkielisen seurakunnan prosentti 70,8 kertoo jäsenten suhteen pohjoismaisia kieliä puhuviin espoolaisiin.

Espoon seurakunnissa kastettiin viime vuonna 1 122 lasta.

Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen kertoo tiedotteessa, että seurakunnissa on korona-aikana tehty kaikki mahdollinen, että kasteita on voitu järjestää. Ristiäisiä on järjestetty pienellä joukolla pihoilla, kirkoissa ja kodeissa. Linnoinen muistuttaa, että kastejuhlan voi järjestää, vaikka lapsi olisi jo vähän vanhempikin.

Viime vuoden muuttoliike oli espoolaiseen tapaan vilkasta. Seurakuntiin liittyi muuton kautta 14 801 ihmistä ja seurakunnista muutti 15 104 henkeä.

Espoon kuudessa seurakunnassa oli viime vuoden lopussa yhteensä 161 173 jäsentä.

Seurakuntien toiminnan suunnasta ja painopisteistä päättävät vaaleilla valitut seurakuntien jäsenet. Seurakuntavaalit järjestetään syksyllä, ja äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä, joita Espoossa on noin 120 000.