Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus antoi palkankorotuksen 7 000 työntekijälle – Näille ammattiryhmille korotus tulee

Noin 7 000 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin työntekijää on saanut palkankorotuksen tämän kuun alusta lukien, Hus tiedottaa.

Tehtäväkohtainen palkka nousee niillä työntekijöillä, joista on eniten pulaa. Näihin henkilöstöryhmiin kuuluvat sairaanhoitajat, kätilöt, laboratoriohoitajat, röntgenhoitajat, fysioterapeutit ja toimintaterapeutit sekä välinehuoltajat ja sosiaalityöntekijät.

– Olen erittäin iloinen, että Husin valtuusto hyväksyi lisämäärärahaesityksemme tämän vuoden talousarvioon. Kyse on merkittävästä summasta ja luonnollisesti haluamme työnantajana panostaa myös henkilöstömme palkkauksen ja palkitsemisen kehittymiseen, sanoo tiedotteessa Husin henkilöstöjohtaja Outi Sonkeri.

Palkankorotusten lisäksi Hus laajentaa myös kertapalkitsemista.

– Palkitsemisessa haluamme korostaa Husin arvojen ja strategian mukaista toimintaa sekä joustavuutta: esimerkiksi siirtymistä tarpeen mukaan toisiin työtehtäviin tai toimintayksiköihin.

Koronapandemia on lisännyt hoitajien työn vaativuutta ja vaatinut joustoja. Tästä Husissa palkitaan erillisellä määräaikaisella tehtävälisällä ja henkilökohtaisella lisällä. Hoitajien koronalisät nousivat viime vuoden lopussa julkisuuteen, kun Hus uhkasi perua ne. Lopulta sairaanhoitopiirin hallitus kuitenkin päätti jatkaa lisien maksua.

Hus on myös aloitettu myös iso muutosohjelma, jossa tarkastellaan tehtävä- ja suoritelisiä.

Sairaanhoitopiiri käyttää palkankorotuksiin kaikkiaan 20 miljoonaa euroa. Tästä palkankorotuksiin käytetään 10 miljoonaa, kertapalkitsemisen laajentamiseen noin 8 miljoonaa ja suoritepalkkiomallin laajentamiseen noin 2 miljoonaa.