Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen tulee Manner-Euroopan suurin golfkeskus – hinta 5 miljoonaa euroa

Siuntio: Uusi Pickala Rock tähtää maailman hienoimmaksi par3-kentäksi.

Pickalasta aiotaan tehdä Manner-Euroopan suurin golfkeskus. Uusi Pickala Rock tähtää maailman hienoimmaksi par3-kentäksi.

Pickala Rock-hankkeessa yksityishenkilöt rakentavat noin 5,0 miljoonalla eurolla uuden kentän toimivan golfkeskuksen keskelle. Pickala Rock lisää entisestään pelimahdollisuuksia Pickalassa, jossa nyt on kolme täysmittaista kenttää.

Katajanokan kokoiselle alueelle on tulossa aikanaan myös hotelli, minivilloja ja sata tonttia.

– Golfkentän rakentaminen on iso investointi ja siitä on vaikea saada omiaan pois. Sitten kun Pickala Rock on rakennettu ja sataa asuintonttia voidaan ryhtyä markkinoimaan, on tilanne toinen. Tämä on se tapa millä muualla Euroopassa rakennetaan vapaa-ajan keskuksia, mutta Suomessa se on vähän vieraampi, kertoo Rock Coursen hallituksen puheenjohtaja Kari Karvinen.

Kun mukaan lasketaan Pickala Golfin Park-kentän uudistaminen viidellä miljoonalla eurolla, investoidaan alueen golfinfrastruktuuriin yhteensä 10 miljoonaa euroa.

Pickala Rock -kenttä avataan suunnitelmien mukaan pelikaudella 2024. Sen omistavat tasaosuuksin Pickalassa asuvat golfarit Kari Karvinen ja Jussi Nurmio.

Golfkentän rakentaminen on iso investointi.

Kari Karvinen, Rock Coursen hallituksen puheenjohtaja

Pickala Rock rakennetaan Oy Pickala Golf Ab:n omistamien Park- ja Forest-kenttien väliselle maisemallisesti upealle, lähes 50 hehtaarin kokoiselle alueelle.

Rock Course on joulukuussa allekirjoittanut sitovan esisopimuksen alueiden ostamisesta Asuntosäätiöltä. Sopimuksen ehtona on, että yhtiö saa tarvittavat luvat. Lupaprosessi on nyt käynnistynyt Siuntion kunnassa. Yhtiön tavoitteena on aloittaa kentän rakentaminen jo ensi kesänä.

Uusia vesialueita rakennetaan useita hehtaareja. 9-reikäisen kentän reikien laaja pituusvaihtelu 85–235 metriä sekä monimuotoiset viheriöt eivät päästä pelaajia helpolla.

Kentän valmistuttua tulee Pickalasta yhteensä 63 täysverisellä väylällä ja kuudella pitch & put -väylä Manner-Euroopan suurin golfkeskus.

Suunnitelmissa on myös boutique-hotelli, jonka vieraat asuvat erillisissä minivilloissa.

Pickala Rockin klubitalo palvelee hotellin vieraita, pelaajia ja alueen asukkaita. Klubitalon yhteyteen tulevat myös sisäharjoittelutilat, golfsimulaattorit, kuntosali ja muita palveluita.

Tarkoituksena on kaavoittaa Pickala Rock-kentän ympärille sata ympärivuotiseen asumiseen sopivaa tonttia.

– Asuinalue vaatii asemakaavoituksen, kertoo Karvinen.