IS: Presidentti Sauli Niinistöltä ehdotus Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi – "Havahduin tähän erityisesti puhuttuani Putinin kanssa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on ehdotus Ukrainan kriisitilanteen ratkaisemiseksi. Niinistö puhui asiasta Politiikan toimittajat ry:n järjestämässä etätilaisuudessa, ehdotuksesta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Niinistön mukaan ratkaisu voisi löytyä niin sanotusta Minskin sopimuksesta. Se solmittiin 5. syyskuuta 2014 Ukrainan, Venäjän federaation, Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan kesken, ja sen pyrkimyksenä oli pysäyttää taistelut Itä-Ukrainan sodassa. Taistelut ovat kuitenkaan jatkuneet siitä huolimatta.

Niinistön mukaan ajatus on tavallaan saanut tukea myös Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta.

– Havahduin tähän erityisesti puhuttuani Putinin kanssa puhelun parisen viikkoa sitten. Hän otti siinä esiin sopimuksen aivan kuin sivuaiheena, minä en edes reagoinut siihen. Huomasin sitten, että nimenomaan presidentti Putinin tiedotteessa painotettiin voimakkaasti, että presidentit puhuivat Minskin sopimuksen täyttämisestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut