Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Lennolle kiirehtinyt taiwanilaisopiskelija osti lipun väärään junaan, jätettiin Salossa pakkaseen – "Konduktöörin toiminta oli äärimmäisen kelvotonta"

Iltalehti kertoo verkkosivuillaan taiwanilaisopiskelijasta, joka jätettiin Salon rautatieasemalla pakkaseen. Taiwanilaisopiskelija oli epähuomiossa ostanut lipun Pasila–Turku -vuorolle: opiskelija oli matkalla Turusta Pasilaan.

Iltalehden haastatteleman salolaislääkäri Juha Peltolan mukaan konduktöörin toiminta oli tilanteessa "äärimmäisen kelvotonta". Peltola oli tarjoutunut ostamaan taiwanilaisopiskelijalle myös uuden lipun, mutta tämäkään ei ollut konduktöörille Peltolan mukaan käynyt.

– Konduktööri sanoi, että tämä henkilö on nyt pelleillyt ihan tarpeeksi. Konduktöörin toiminta, puheet ja käyttäytyminen oli äärimmäisen kelvotonta, anteeksiantamatonta, Peltola luonnehtii.

Lääkäri majoitti taiwanilaisen kotiinsa ja osti tälle lipun, jolla pääsi aamulla Pasilaan ja sieltä lentokentälle.

Lääkärin ja VR:n viestintäpäällikön Janna Viisterän näkemykset taiwanilaisopiskelija Alex Leen käyttäytymisestä eriävät toisistaan. Juha Peltolan mukaan opiskelija yritti ratkaista asiaa rauhallisesti, eikä ollut päihtynyt.

– Junassa oli tilanne, että yksi liputon asiakas jouduttiin poistamaan junasta. Ennen poistamistilannetta henkilökuntamme on selvittänyt asiaa hänen kanssaan, mutta asiakas on ollut haluton selvittämään tilannetta, Viisterä kommentoi Iltalehdelle.