Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli uusi päätös kokoontumisrajoituksista – Voimassa huomisesta lähtien Uudellamaalla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueen kokoontumisrajoitukset lievenevä tiistaista 8. helmikuuta lähtien. Asiasta kertoo tiedotteessaan Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Huomisesta lähtien sisällä voi järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia. Jos tilaisuudessa on 51–500 henkilöä, voi sinne ottaa enintään puolet kyseisen tilan enimmäisosallistujamäärästä.

Avin uudessa päätöksessä ei enää vaadita, että yleisöllä täytyy olla tilaisuudessa istumapaikka.

Huomenna voimaan tulevat lievennyksen ovat samat, joita Hus on esittänyt.

– Sairaanhoitopiirin lausunnon ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösharkinnan mukaan välttämättömäksi arvioidaan yhä suurten, yli 500 henkilön tilaisuuksien kieltäminen sisätiloissa, tiedotteessa kerrotaan.

Tänään tehty päätös on tällä hetkellä voimassa 22. helmikuuta asti. Rajoitusta voidaan tiedotteen mukaan asiantuntijaharkinnan perusteella keventää uudella päätöksellä jo sitä ennen, jos epidemiatilanne etenee suotuisasti.

– Hallitulla rajoitusten keventämisellä ja purkamisella pyritään varmistamaan se, että tasaantuva epidemiatilanne ei heikkene äkillisesti, jolloin terveydenhuollon kantokyky voisi vaarantua vakavasti, kertoo tiedotteessa ylijohtaja Merja Ekqvist Etelä-Suomen avista.

Hänen mukaansa avissa varaudutaan edelleen tekemään uusia päätöksiä rajoitusten purkamiseksi nopealla aikataululla, jos rajoitukset eivät ole epidemiatilanteen valossa enää välttämättömiä.

Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole tähänkään asti rajoitettu avin päätöksillä.