Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisissa kuohuu: puheenjohtaja Riikka Purra sanoutui irti Mika Niikon Ukrainaa koskeneesta näkemyksestä – "Edellytetään kuitenkin keskittymistä Suomen linjan edustamiseen"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoutuu irti puolueensa kansanedustajan, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikon ulkopoliittisista näkemyksistä, joita Niikko on tuonut esiin Twitterissä. Niikon mukaan Emmanuel Macronin tai jonkun muun poliitikon tulisi nyt astua julkisuuteen ja sanoa, ettei Ukraina liity Natoon. Muuten Venäjä ei voisi Niikon mukaan pitää neuvotteluita onnistuneina ja seuraukset olisivat "karmivat".

Niikko on sittemmin poistanut alkuperäisen twiittinsä, mutta julkaissut siihen täsmennyksen.

– Toki olen sitä mieltä että jokainen itsenäinen valtio on vapaa hakemaan Nato-jäsenyyttä. Tällä hetkellä Ukrainan Nato-jäsenyys ei ymmärtääkseni ole realistinen. Jännitteiden lieventämiseksi vuoropuhelun jatkaminen ja uhittelun vähentäminen on tärkeää.

Puheenjohtaja Purra kommentoi omassa twiitissään, että turvallisuuspoliittinen keskustelu ja mielipiteiden vaihto on toki sallittua.

– Tärkeissä ulko- ja turvallisuuspolitiikan tehtävissä toimivilta edellytetään kuitenkin keskittymistä Suomen linjan edustamiseen ja pidättyvyyttä muodostaa tai ainakin julkaista siitä selvästi eroavia kantoja, Purra toteaa.

Asiaa on sittemmin kommentoinut muun muassa puolustusvaliokunnan jäsen Joonas Könttä (kesk.).

– (Niikon) linjaus on käsittämättömän ajattelematon ja varomaton. Hänen asemassaan pitäisi edistää Suomen, ei perussuomalaisten kantaa, Könttä twiittaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on kommentoinut Helsingin Sanomille twiitin olleen harkitsematon. Asia nousee esille eduskuntaryhmässä todennäköisesti torstaina.