Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

42,5 miljoonan euron rakennusurakka käynnistymässä Kalajärvellä – Uuden koulun valmistuminen lykkääntyy puolella vuodella

Lapsiperheiden kovasti odottaman uudisrakennuksen rakennustöiden on määrä käynnistyä Kalajärvellä tässä kuussa.

Tilapalvelut-liikelaitos ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan rakentamista koskevan urakkasopimuksen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 42,5 miljoonaa euroa.

Nykyiset koulu- ja päiväkotirakennukset puretaan ja uudishanke valmistuu vaiheittain. Reilun 600 oppilaan yhtenäiskoulun on määrä valmistua joulukuussa 2023, päiväkodin ja nuorisotilan kesäkuussa 2025 ja monitoimiliikuntakentän heinäkuussa 2026.

Alun perin koulun oli määrä valmistua puolisen vuotta aiemmin syyslukukaudeksi 2023 ja päiväkodin ja nuorisotilan vuotta aiemmin kesällä 2024, mutta hanke viivästyi jo alkumetreillä kilpailutuksen ongelmien vuoksi. Länsiväylä kertoi (LV 10.9.2021) rakennusalan buumin nostavan hintoja ja viivästyttävän Espoon rakennushankkeita.

Toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoi syyskuussa, ettei Tilapalvelut ole saanut joihinkin tarjouskilpailuihin lainkaan tarjouksia ja muutamissa hankkeissa tarjoukset ovat olleet todella korkeita.

Tilapalvelut-liikelaitos joutui kilpailuttamaan Kalajärven uudishankkeen uudelleen syksyn aikana.

Uudisrakennukseen on suunniteltu tilat yli 600 koululaiselle sekä yli 250 päiväkotilapselle. Rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Hankkeen arkkitehti on Projekt Kuubis OÜ Tallinnasta.

Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi nuorisotilan.

Hankkeen laajuus on 12079 bruttoneliötä.

Uuden koulun yhteyteen tulee kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka iltaisin palvelee alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Noin vuosi sitten uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa karsittiin kustannussäästöjen hakemiseksi. Tuolloin päätettiin muun muassa jättää aurinkopaneelit rakentamatta ja kaventaa koulun yhteyteen tulevaa liikuntasalia.

Länsiväylä kertoi (LV 17.11.2020) karsitusta suunnitelmasta kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston päätöksen jälkeen. Valtuusto hyväksyi Kalajärven karsitun hankesuunnitelman tammikuussa 2021.

Vuosi sitten tammikuussa hankkeen investointikustannuksen kerrottiin täsmentyneen 39,57 miljoonaan euroon.