Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntolainoja nostettiin ennätysmäärä viime vuonna, kertoo OP Helsinki – Uudellemaalle syntyy uusi osuuspankki

Pääkaupunkiseudun asuntokaupassa oli OP Helsingin mukaan huippuvuosi. Tämä näkyi siinä, että asuntoluottoja nostettiin pankista ennätyksellisen paljon, yhteensä 2 044 miljoonaa euroa.

OP Helsinki kertoo tiedotteessaan, että asuntolainoja nostettiin viime vuonna 23 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Tiedotteen mukaan asuntolainojen kysynnän taustalla on muun muassa se, että kuluttajien taloustilanne on pysynyt koronapandemiasta huolimatta vakaana ja korot ovat pysyneet alhaalla.

Yhä useampi OP Helsingin asiakas on pankin mukaan kiinnostunut taloutensa turvaamisesta. He varautuvat lainanmaksukykyä uhkaavien riskien, kuten korkotason nousun, sairastumisen tai työkyvyttömyyden varalta. Tämä näkyi viime vuonna siinä, että noin joka neljäs OP Helsingin laina-asiakkaista suojautui asuntolainan korkotason nousun varalta ottamalla korkokaton lainalleen.

Pankin tiedotteessa kerrotaan, että asiakkaat olivat edelleen yhä kiinnostuneempia pitkäaikaista säästämisestä. Pankin asiakkaiden tileillä oli nyt 740 miljoonaa euroa enemmän talletuksia kuin vuosi sitten.

Asiakkaat olivat viime vuonna kiinnostuneita myös sijoittamisesta. – Asiakkaamme ovat olleet matalien korkojen vallitessa aktiivisia sijoitusmarkkinoilla, mikä on näkynyt osakekaupan ja rahastosäästämisen kasvuna. Viime vuonna lähes puolet kappalemääräisistä rahastomerkinnöistä tehtiin vastuullisuusrahastoihin. Suosituin rahasto OP Helsingin asiakkaiden keskuudessa oli OP-Ilmasto, kertoo tiedotteessa OP Helsingin toimitusjohtaja JarmoViitanen.

Uudellemaalle syntyy tänä vuonna uusi osuuspankki, koska Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan Osuuspankkien edustajistot päättivät viime syyskuussa yhdistyä yhdeksi osuuspankiksi. Tavoitteena on, että Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan Osuuspankit sulautuvat Helsingin Seudun Osuuspankkiin ensi elokuun ensimmäinen päivä.

Tiedotteessa muistutetaan, että yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään.