Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viron koronaluvuissa nyt ikävä käänne

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kääntynyt nousuun Virossa tällä viikolla. Vielä viime viikolla potilaiden määrä liikkui 220 ja 225 välillä, mutta tällä viikolla se on noussut jo 244:ään.

Viron terveysviraston mukaan 244 sairaalahoidossa olevaa potilaasta kärsii vakavasta koronataudista. Heistä 161 eli 83 prosenttia on rokottamattomia. Virossa koko väestön rokotekattavuus on vasta 62,6 prosenttia.

Tiistaina Virossa rekisteröitiin myös 10 uutta koronakuolemaa. Maassa on kuollut yhteensä 2 075 ihmistä koronaan maaliskuun 2020 jälkeen.

Virossa luovuttiin osasta koronarajoituksia maanantaina 7. helmikuuta alkaen. Marraskuussa 2021 voimaan tulleista rajoituksista ovat vielä voimassa julkisten tilojen maskipakko, koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esittäminen ravintoloissa, baareissa ja muissa viihdepaikoissa sekä ravintoloiden ja viihdepaikkojen rajoitetut aukioloajat. Niiden täytyy sulkea ovensa jo klo 23.

Seuraavan kerran koronarajoitusten höllennyksiä on Virossa luvassa 21. helmikuuta, mutta niiden ehtona on sairaalahoidon kuormituksen pysyminen kohtuullisena.