Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidlin ja Puuilon uudet kaupat edellyttävät 400 000 euron risteysremonttia Kirkkonummella – yksi kääntymissuunta tukitaan

Kirkkonummelle johtava liittymä K-raudan nurkalla kantatie 51:llä on suunniteltu parannettavaksi väliaikaisin järjestelyin.

Purokummuntien ja kantatie 51:n risteys on tunnetusti vaarallinen ja näkyvyys on huono etenkin Purokummuntieltä tultaessa ja vasemmalle, Helsinkiin päin käännyttäessä.

Ely-keskuksen mielestä turvallisuutta on parannettava, jos alueelle tulee lisää palveluita ja siten liikenne kasvaa.

Alueelle on tulossa entisen Sortti-aseman tontille uusi Puuilo-myymälä. Samalla tontille suunnitellaan myös uutta Lidlin kauppaa, jonka on väistyttävä nykyiseltä paikaltaan radan alittavan uuden katusuunnitelman alta.

Purokummuntien risteysalueen parantaminen pyritään tekemään ensi vuonna. Kustannusarvio on noin 400 000 euroa, joka jää kunnan maksettavaksi.

Väyläviraston teettämässä suunnitelmassa risteykseen tulisi lisäkaista kantatieltä Purokummuntielle oikealle kääntyville.

Samalla on tarkoitus kieltää Purokummuntieltä vasemmalle Helsingin suuntaan kääntyminen, jolloin autoilijoiden olisi kierrettävä Munkinmäen liittymän kautta.

Vasemmalle kääntyminen on risteyksessä nykyisin haasteellista, sillä 51:llä olevat keskikaiteet haittaavat näkyvyyttä.

Useiden vuosien tähtäyksellä kantatielle on suunniteltu kokonaan uutta eritasoliittymää, joka korvaisi Puronkummuntien nykyisen liittymän.

Uutta liittymää suunnitellaan joitakin satoja metrejä nykyisestä risteyksestä Siuntion suuntaan.

Purokummuntien risteyksen suunnitelmat ovat nähtävillä Kirkkonummen kunnan nettisivulla.