Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä romanialaismiestä repi kylmäasemien automaatteja irti eri puolilla Suomea, ryöstöjä myös pääkaupunkiseudulla – poliisi selvitti rikossarjan, kiittää hyvää kameravalvontaa

Poliisi on selvittänyt peräti 27 rikosta käsittäneen rikossarjan, johon syyllistyi neljä romanialaismiestä kesällä 2021. Miehet liikkuivat henkilöautolla ympäri Suomea varastetuilla autoilla, repivät irti kylmäasemien automaatteja ja ajoivat liikehuoneistojen ovista läpi.

Miehet toteuttivat ryöstöjä myös pääkaupunkiseudulla, ja ehtivät ajella myös Kaakkois-Suomen alueelle hämäräpuuhiin.

– Kohteena ryhmällä oli käteinen raha, helposti jälleen myytävät matkapuhelimet tai pienemmissä kohteissa myös savukkeet. Kohteiksi joutuivat yksityisten ja yritysten autot, pienet lähikaupat, kioskit, baarit, kylmäasemat, huonekaluliikkeet ja suuremmat matkapuhelimia myyvät liikkeet. Joukkoon mahtui myös eläinlääkäriasema sekä kukkakauppa, poliisi kuvailee tiedotteessa.

Poliisi kertoo päässeensä ryhmän jäljille jo varkauksien tekoaikana, mutta ryhmä ehti paeta jo Suomesta kertaalleen. He kuitenkin palasivat uudelleen syksyllä, jolloin poliisi otti heidät kiinni.

Erityisen kiitoksen poliisi antaa laadukkaalle kameravalvonnalle.

– Haluamme muistuttaa, että yritykset ja yksityisetkin voivat ilmoittaa omista tallentavista kameroistaan poliisille. Kameravalvontakartaston avulla tieto saatavilla olevista tallenteista tulee nopeasti rikostutkintaan, mikä nopeuttaa merkittävästi rikosten tutkintaa ja helpottaa rikosten selvittämistä, poliisi kiittää tiedotteessa.