Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on tämän laskiaisen hitti! – Uutuusresepti syntyi "läppäpohjalta" ja ensimmäinen 500 pullan erä myytiin kahdessa tunnissa

Laskiaispulla: Ravintola Bacakaksen keittiössä paistetaan täyttä häkää rommirusinalaskiaispullia, joita kysytään Oulusta asti.

Tässä on rommirusinalaskiaispulla, joka on lähtenyt valloittamaan maailmaa. Tai no, ei ehkä koko maailmaa, mutta Ravintola Backaksen yrittäjän Mireka Kantasen mukaan ajankohtaisherkkua kysytään nyt eri puolilta Suomea aina pohjoisesta Oulusta asti.

Käsinleivottuja pullia on viime päivinä paistunut Vantaalla Backaksen kartanolla toimivan ravintolan uunissa satoja päivässä. Ne ovat löytäneet tiensä lukuisiin kauppoihin Vantaalla ja sen ulkopuolella.

Kausituote on tuonut kaivattua työtä ja tuloa ajankohtaan, jolloin vielä odotellaan helpottuneiden rajoitusten mukanaan tuomia vaikutuksia.

– Päätimme panostaa tähän huomattuamme, kuinka valtavasti pullat alkoivat kiinnostaa somessa. Koko henkilökuntamme on enemmän ja vähemmän tekemisessä mukana kuljetuksineen kaikkineen, Kantanen kertoo.

Hittituotteen tarina alkoi Kantasen yhtiökumppanin, Lauri Kaivoluodon mukaan läppäpohjalta. Alkusysäys antoi ravintolan kesäkahvilassa tarjolla ollut rommirusinajäätelö, joka jakoi reippaasti mielipiteitä.

– Koronarajoitusten takia jäi aikaa ja lähdin tekemään erilaisia rommirusinareseptejä ja kokkausvideoita Tiktokiin sekä Instagramiin. Osa tuli tehtyä enemmän huumorimielessä, kuten vaikkapa rommirusinamaksalaatikko ja -joulutortut, ammattikokin taidolla varustettu Kaivoluoto kertoo.

Kun kauppiasystävä Malmilta kolme viikkoa sitten kysyi, olisiko Backaksesta saatavissa myyntiin laskiaispullia, Kaivoluodolla oli vastaus valmiina.

– Kyllä, mutta niiden täytteenä pitää olla rommirusinaa.

Helmikuun 1. päivänä rommirusinapulla sai tulikasteensa Malmilla.

– Koko erä, eli reilut viisisataa pullaa menivät kahdessa tunnissa.

Nyt pullien päivittäinen valmistusmäärä on nostettu jo tuhanteen. Kolmen kokin voimin urakka Kaivoluodon mukaan onnistuu.

– Vähän säätämistäkin kyllä tarvitaan, koska meillä ei ole konditoriatiloja, vaan tilausravintolakeittiö, jossa uunit, pöydät ja varastot ovat pieniä. Lisäksi tekemistä on jonkin verran myös lounaissa ja perhejuhlissa.

Rommirusinalaskiaispullat saavat makuvivahteensa rommisiirapista ja rusinahillosilmästä.

– Alkoholia siinä ei ole, mutta tumma rommi antaa pullaan kivaa paahteisuutta ja sokeri vähän makeutta, Kaivoluoto luonnehtii ja kertoo tehneensä kokkikollegojensa kanssa kolme koevedosta.

– Tuotekehittelyyn meni 25 minuuttia, hän nauraa.

Kaivoluodon someaktiivisuus on ollut iso tekijä pullan buustaamisessa, esimerkiksi Tiktokissa hänellä on 78 000 seuraajaa ja videoille kertyy katselukertoja usein parikin miljoonaa.

Laskiaispullarieha kestänee vain kolmisen viikkoa.

– Pitää varmaan ruveta miettimään, olisiko vappuna sitten rommirusinamunkkeja tai -simaa. Simassahan olisivat rusinat jo valmiina, ei tarvitsisi muuta kuin heittää rommi mukaan..