Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan koronanyrkki: Vastuu tapahtumien turvallisuudesta on jatkossa järjestäjillä ja osallistujilla – Näin nyrkki linjasi rajoituksista

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoitukset tulee purkaa Uudellamaalla 14. helmikuuta alkaen, suosittelee Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä. Suositus noudattaa valtioneuvoston linjausta. Varsinaisen päätöksen tekee aluehallintovirasto (avi), jolla on edustus koronanyrkissä.

Koronanyrkki näkee kuitenkin tärkeäksi, että asiakastilojen terveysturvallista käyttöä koskevat määräykset pidetään voimassa. Tartuntatautilain pykälä 58d koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Pykälän mukaan näissä tiloissa pitää muun muassa ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä sekä laatia suunnitelma tilaisuuden terveysturvallisuudesta.

Koronanyrkki toteaakin päätöksessään, että vastuu tilaisuuksien turvallisuudesta on rajoitusten höllentämisen jälkeen korostetusti järjestäjällä.

Koronanyrkin mukaan tartuntoja voidaan välttää esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista, osoittamalla osallistujille paikat sekä sijoittelemalla paikat aiempaa väljemmin.

Myös osallistujille itselleen sälytetään vastuuta.

– Koronavirusta esiintyy väestössä edelleen huomattavan paljon, vaikka parempaan suuntaan ollaankin menossa. Kun rajoituksia puretaan laajasti, on entistäkin tärkeämpää, että me kaikki toimimme vastuullisesti ja huomiomme tartuntariskin erilaisissa kohtaamisissa. Tärkeää on käyttää maskia, pysyä lievienkin koronavirukseen sopivien oireiden ilmentyessä kotona sekä noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ihmisten vastuullisella toiminnalla voidaan varmistaa, että tiukempiin rajoituksiin ei ole enää tarvetta palata, sanoo tiedotteessa koordinaatioryhmän puheenjohtaja, Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

On entistäkin tärkeämpää, että me kaikki toimimme vastuullisesti ja huomiomme tartuntariskin.

Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, Hus