Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miljonääri Henry Aflecht kauhistui, kun 860 neliön villa vaihtui 75 euron viikkobudjettiin – ökykämppään päässyt Satu Järvinen kertoo, miten hänellä menee nyt

Televisio: Rikkaat ja rahattomat -sarjassa Henry Aflechtin ökykämppään vaihtanut Satu Järvinen työskentelee päiväkodissa.

Satu Järvinen, 54, vaihtoi vuosaarelaisen vuokrakaksionsa viikoksi miljonääri ja radioyrittäjä Henry Aflechtin 860 neliön Villa Grandeen Vantaalla.

Kyseessä on Nelosen Rikkaat ja rahattomat -sarjan jakso, jossa ohjelman nimen mukaisesti rikkaat ja vähävaraiset vaihtavat elämiään viikoksi.

Ideana on elää toisen asunnossa – ja toisen budjetilla.

Jaksossa Järvisen 75 euron viikkobudjetti kauhistutti Aflechtia, joka tunnusti, ettei tiedä lainkaan, mitä ruokatarvikkeet kaupassa maksavat.

Järvinen puolestaan löyhytteli Villa Granden pöydältä löytämiään yli kolmea tuhatta euroa.

– Ei ollut tarkoitus löyhytellä, mutta kun niitä seteleitä oli niin paljon, niin ne vain liikkuivat mun kädessä, Järvinen naurahtaa.

Mitä hänelle kuuluu nyt, kun kuvauksista on pian pari vuotta?

– Olen töissä päiväkodissa, kertoo määräaikaisen työsopimuksen tehnyt Järvinen.

– Ja viime kesänä olin myymässä mansikoita, kun ystäväni kautta luikahdin sinne. Olen tällainen monitoiminainen. Johan se käy mielen päällekin, jos ei mitään duunia ole, toteaa keittiöalallakin työskennellyt Järvinen.

Alle satasen viikkobudjetti on tällä hetkellä siis mennyttä aikaa. Järvinen kertoo tyytyväisenä, että pystyy nyt tekemään myös kesäsuunnitelmia, mikä ei työttömänä ollut mahdollista.

Lähimpänä sydäntä Järviselle ovat edelleen näyttelijän, juontajan ja muut viihdealan työt.

– Ottakaa tästä käyttöön hyvä esiintyjä, joka on avoin ja sanavalmis, tartun tilanteeseen enkä jää sanattomaksi, Järvinen tahtoo mainostaa väliin.

Hän kertoo aloittaneensa myös avoimet opinnot Teatterikorkeakoulussa.

– Aina voi ja pitääkin kehittää itseään ja mennä eteenpäin.

Järvisellä ei ole kantaa siihen, ovatko tuloerot Suomessa liian suuria ja pitäisikö niitä tasata enemmän esimerkiksi veroilla – politikoinnin hän jättää Arkadianmäellä istuville.

– Epätasa-arvoa on monissa asioissa, eikä Suomi ole enää mikään lintukoto.

Hän painottaa omien valintojen merkitystä. Silloin kun töitä on ollut, Järvinen on matkustellut maailmalla – matkoihin menivät myös aikanaan television Haluatko Miljonääriksi -ohjelmasta voitetut 8 000 euroa.

Torstaina televisiossa nähtiin kuinka Henry Aflecht antoi Järviselle ison alumiinisen kolikkosalkun vaihtoviikon päätteeksi.

– Hätävarana pidän sitä ja muutaman kerran olen joutunut turvautumaan, kertoo Järvinen.

Hän ei ole kuitenkaan laskenut salkun sisältämää euromäärää.

– Kaikkiaan oli hauska ja ikimuistoinen viikko, summaa Järvinen ohjelmanteon.