Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oppilaat välttymässä vuosia kestävältä bussirumbalta – monimutkainen koulujärjestely ratkeamassa Kirkkonummella

Kirkkonummi: Esitetty väistötilaratkaisu maksaa kunnalle arviolta viisi miljoonaa euroa.

Pitkään pohdinnassa ollut Nissnikun koulun opetuksen järjestäminen sillä aikaa, kun uutta koulua rakennetaan, on ratkeamassa Kirkkonummen Masalassa.

Erilaisten selvitysvaihtoehtojen esillä on nyt malli, jossa sekä ylä- että alakoulun oppilaat voivat jatkaa koulutyötään Masalassa.

Vaihtoehtona on ollut, että yläkoulun oppilaita olisi siirretty busseilla Kirkkonummen keskustaan väistötiloihin useaksi vuodeksi. Tästä ollaan nyt luopumassa.

Uusi koulu rakennetaan noin neljässä vuodessa nykyisen Nissnikun koulun paikalle, joten kaikille oppilaille on järjestettävä väistötilat. Alakoulu on jo väliaikaisissa tiloissa koulun piha-alueella.

Ratkaisuksi esitetään, että Nissnikun alakoululaiset siirtyvät taajaman toiselle laidalle Masalan koulun pihalle pystytettäviin "parakkeihin".

Nykyisiin väistötiloihin Nissnikun koulun pihalla siirtyisivät puolestaan yläkoulun oppilaat rakennustöiden ajaksi.

Ruokala ja muita väliaikaisia erikoisopetustiloja järjestettäisiin Nissnikun koulun naapuritontille uusiin väistötiloihin. Tontilta on purettu Köpaksen päiväkoti.

Liikuntatiloja yläkoululaisille vuokrattaisiin Masalan alueelta.

Esitetty väistötilaratkaisu maksaa kunnalle arviolta viisi miljoonaa euroa.

Uuden Nissnikun koulun on määrä olla valmis vuoden 2025 aikana.

Kirkkonummen toimitilapalvelujen lautakunta käsittelee väistötilaratkaisua keskiviikkona 16. helmikuuta.