Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumiset, ravintolat – Näin koronarajoitukset höllentyivät tänään Uudellamaalla

Koronarajoitukset ovat tästä päivästä alkaen aiempaa löyhempiä: kokoontumisrajoitus poistui tänään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella kokonaan ja ravintolatkin saavat olla nyt aiempaa pitempään avoinna.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina poistaa kokoontumisrajoituksen kokonaan, koska rajoitus ei koronakoordinaatioryhmän mukaan ole enää välttämätön.

Harrastustilojen sulku on päättynyt jo aiemmin.

Koko Etelä-Suomessa on kuitenkin voimassa määräys, jonka mukaan erilaisten tilojen käytöstä vastaavien pitää ehkäistä lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Tämä määräys koskee myös yleisötilaisuuksia.

– Nyt kun kokoontumisrajoituksia kevennetään ja puretaan, korostuu toimijoiden vastuu huomioida terveysturvallisuus erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa. Jokaisella kansalaisella on lisäksi vastuu noudattaa omalta osaltaan voimassa olevia suosituksia ja ohjeita taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Olisi erittäin ikävää, jos tasaantuva epidemiatilanne ottaisi takapakkia ja joutuisimme määräämään uusia, kireämpiä rajoituksia. Meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä osuutemme sen eteen, että epidemiatilanne jatkaa tasaantumistaan: käytetään maskeja, noudatetaan hygieniasuosituksia ja otetaan rokotukset, sanoo ylijohtaja Merja Ekqvist avista.

Ravintoloiden toimintaa rajoitetaan edelleen, mutta nyt ravintolat saavat olla avoinna puoleen yöhön ja ne voivat anniskella alkoholia kello 23 asti.

Valtioneuvosto päätti asiasta perjantaina.

Anniskeluun keskittyvissä ravintoloissa voi olla käytössä sekä sisä- että ulkotiloissa vain puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa täyttöaste saa olla 75 prosenttia.

Kaikilla asiakkailla pitää edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka.

Jos epidemiatilanteessa ei tule takapakkeja, kaikki ravintolarajoitukset poistuvat 1. maaliskuuta.

Hallitus päätti perjantaina myös jatkaa koronapassin jäädytystä eli ravintolat eivät voi välttää rajoituksia vaatimalla sitä asiakkailtaan.

Rajoitukset eivät edelleenkään koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukiolorajoitukset eivät koske myöskään Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.