Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varautuu edelleen uhkaan – "Vallitseva tilanne saattaa aiheuttaa yhteiskunnassa huolta"

Poliisi tiedottaa, että tilanne poliisiin kohdistuvan uhan osalta on ennallaan ja poliisin varautuminen poikkeustilanteeseen jatkuu.

– Poliisin toimipisteillä on yhä käytössä lisättyjä turvajärjestelyjä, jotka voivat aiheuttaa poikkeuksia tavanomaisiin asiointikäytäntöihin. Tällaisia poikkeuksia voivat olla esimerkiksi turvatarkastukset poliisin tiloihin mentäessä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi tiedostaa, että "vallitseva tilanne ja siihen liittyvät, näkyvät turvajärjestelyt saattavat aiheuttaa yhteiskunnassa huolta".

– Poliisi huolehtii toimenpiteillään sekä poliisin oman henkilöstön että asiakkaiden turvallisuudesta ja näkyvät turvajärjestelyt ovat osa tätä turvallisuudesta huolehtimista.

Poliisiin kohdistuvan uhan laadusta tai uhkaavasta tahosta ei ole annettu julkisuuteen lisätietoja. Syitä tähän on useita.

– Asioiden käsittely julkisuudessa voi paitsi vaarantaa toimet uhan poistamiseksi, myös heikentää suojaustoimenpiteiden vaikutusta. Lisäksi monet asiaan liittyvistä tiedoista ovat lainsäädännön nojalla yksiselitteisesti luottamuksellisia tai salassa pidettäviä ja niiden käsittely julkisuudessa voi johtaa paljastajansa rikosoikeudelliseen vastuuseen, poliisi perustelee tiukkaa salassapitokäytäntöään.