Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaiseen kouluun jouduttiin palkkaamaan vartija – taustalla karu välikohtaus, joka vei oppilaan sairaalaan

Yhteen Espoossa sijaitsevaan kouluun jouduttiin viime keväänä palkkaamaan tilapäisesti vartija. Taustalla oli väkivaltainen tilanne, jota selvittelemään tarvittiin myös poliisi.

Länsiväylän saamien tietojen mukaan kyse oli tilanteesta, jossa useita oppilaita hyökkäsi yhden tytön kimppuun.

Toimitus on nähnyt tilanteesta videon, jossa koulun henkilökunta yrittää rauhoittaa oppilaita. Tilanne riistäytyy käsistä, kun kolme oppilasta käy väkivaltaisesti tytön kimppuun. Paikalla koulun sisätiloissa oli ainakin 30 oppilasta, joista osa kuvasi tapahtumia.

Toimituksen saamien tietojen mukaan tyttö vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Länsiväylä on nähnyt myös rehtorin vanhemmille lähettämän viestin, jossa kerrotaan lyhyesti välikohtauksesta, jossa oli osallisena neljä koulun oppilasta.

Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-ahon mukaan kyse oli poikkeuksellisesta tilanteesta.

– Tilanne koettiin hetkellisesti pelottavana ja vartijan rooli oli ensisijaisesti olla näkyvästi läsnä. Kriisi saatiin lopulta ratkaistua, Rinta-aho kertoo.

Espoon kouluissa on useampi vuosi sitten ollut myös toinen tapaus, jossa kouluun jouduttiin tilapäisesti palkkaamaan vartija.

Vartijoiden tuominen kouluun arkea turvaamaan nousi puheenaiheeksi viime viikolla, kun Heinolassa päätettiin tuoda koululle vartija häiriökäyttäytymisen ja väkivallan vuoksi.

Viime viikon Länsiväylässä (LV 9.2.2022) kaksi espoolaisisää kertoi lastensa koulussa kokemasta levottomuudesta ja väkivallasta.

Rinta-ahon mukaan Espoon kouluista ei ole tullut mainittua tapausta lukuun ottamatta toiveita vartijan palkkaamisesta.

– Jos joku rehtori tällaista viestisi, toki olisin valmis siihen. Uskon kuitenkin vahvasti koulujen omiin keinoihin hoitaa tilanteita. Edelleen uskon myös, että Espoon koulut ovat niin turvallisia, ettei pysyviä vartijoita tarvitse lähteä palkkaamaan, Rinta-aho sanoo.

Rinta-aho muistuttaa, että koulun tehtävä on huolehtia kaikkien turvallisuudesta.

– Meillä on ehdoton nollatoleranssi väkivallan ja kiusaamisen suhteen ja tällaisiin tilanteisiin puututaan aina.

Lue myös:

Isät kertovat: Espoolaisissa kouluissa kovaa väkivaltaa, tilanteisiin ei puututa riittävästi – "Suuri enemmistö kärsii"