Veikkolan bussiyhteydet pyritään turvaamaan

Pohjolan Liikenteen ilmoitettua lopettavansa liikennöinnin Länsi-Uudellamaalla ovat HSL ja Ely-keskus ryhtyneet selvittämään, miten erityisesti Veikkolan joukkoliikenne turvataan.

Pohjolan Liikenne ilmoitti helmikuun alussa, että se lopettaa 31. toukokuuta kaiken Länsi-Uudenmaan markkinaehtoisen eli ilman yhteiskunnan tukea ajamansa bussiliikenteen.

HSL-alueen matkustajiin Pohjolan Liikenteen vetäytyminen vaikuttaa erityisesti Pohjois-Kirkkonummella ja Veikkolassa. Yhtiö ajaa valtaosan Kampin ja Veikkolan välisen U-linjan 280 vuoroista, joten linjan liikennöinti saattaa harventua.

Veikkolasta ajetaan myös HSL:n tilaamaa bussiliikennettä. Linjalla 243(V) pääsee myös jatkossa Veikkolasta rantaradan varteen Espoon keskukseen, joten linja tarjoaa vaihtoehtoisen liityntäyhteyden Helsingin suuntaan, HSL muistuttaa tiedotteessaan.

– HSL:n ja Ely-keskuksen tavoitteena on turvata toimivat bussipalvelut Länsi-Uudellemaalle myös toukokuun jälkeen, ryhmäpäällikkö Aleksi Manninen HSL:stä sanoo tiedotteessa.

HSL:n liikenne ajetaan Kirkkonummella jatkossakin normaalisti ja yhtenä vaihtoehtona selvitetään vuorojen lisäämistä HSL:n nykyisille linjoille.

Veikkolan bussiyhteyksistä Helsingin suuntaan luvataan kertoa lisää kevään kuluessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut